Τον γύρο του πανελληνίου κάνουν τα πανό του μοναστηριού στο Μηλοχώρι-Τι δήλωσαν ο γέροντας Μάξιμος και ο Μητροπολίτης Θεόκλητος

3 Min Read

Τον γύρο της Ελλάδας έκανε η φωτογραφία που πρωτοδημοσίευσε ο «Χ» που απεικονίζει τα πανό… ντροπής έξω από το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου στην Εορδαία. Τα δυο πανό που έχουν κρεμαστεί από τους «υπεύθυνους» του μοναστηριού γράφουν «ι ληστές φοράνε μάσκα, οι χριστιανοί δεν φοράνε» και «Απαγορεύονται οι μάσκες εντός της ιεράς μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου». Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις με τον «ηγούμενο» Μάξιμο και τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο να μιλούν στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου στο Mega με τον δεύτερο να δηλώνει πως ο Μάξιμος δεν είναι πλέον ηγούμενος της μονής και πως «δεν παίρνουν από λόγια».

Ο γέροντας Μάξιμος μιλώντας στην εκπομπή Live News, υπεραμύνθηκε της στάσης του μοναστηριού με τους 17 μοναχούς να κρεμάσει τα δύο πανό δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Μέχρι την πόρτα της εκκλησίας ισχύουν οι νόμοι του κράτος, από εκεί και πέρα ισχύουν οι νόμοι της εκκλησίας». Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον ίδιο, δεν προτρέπει τους πιστούς να μην φορούν μάσκα στην καθημερινότητά τους παρά μόνο εντός των χώρων του μοναστηριού. Να σημειωθεί επίσης πως το συγκεκριμένο μοναστήρι υπήρξε «πυρήνας» κορωνοϊού πριν λίγες εβδομάδες αφού αρκετοί πιστοί που βρέθηκαν εκεί νόσησαν.

- Advertisement -

Ο ίδιος εξηγώντας γιατί καλεί τους πιστούς να μην φορούν μάσκα στο μοναστήρι λέει χαρακτηριστικά: «Αν κάνεις προσευχή με μάσκα αυτό εξαρτάται από το αν ο Θεός θα λάβει υπόψιν ή όχι. Δεν θα το λάβει αφού δια των κανόνων του απαγορεύεται. Από την ημέρα που θα γνωριστούν ένας νέος μια νέα συζούν σαν ανδρόγυνο, πορνεία. Άσε που είναι επικίνδυνες, και τις φοράνε και στα μωρά. Οι ληστές φοράνε μάσκα. Μέχρι την πόρτα της εκκλησίας ισχύουν οι νόμοι του κράτος, από εκεί και πέρα ισχύουν οι νόμοι της εκκλησίας. Θα λέτε ‘δεν γίνομαι πειραματόζωο’, σε όσους ρωτάνε αν κάνατε το εμβόλιο».

 

Μητροπολίτης Θεόκλητος: Σήκωσαν επανάσταση και δεν ακούνε κανέναν

Στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου μίλησε για το θέμα και ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος: «Το μοναστήρι αυτό είναι παλιό και ανήκει διοικητικά, νομικά και θρησκευτικόςστην Μητρόπολη. Πλην όμως αυτοί που είναι εγγεγραμμένοι έκαναν αποτείχιση δηλαδή αυτό σημαίνει ότι ξεκόβουμε από την εκκλησία, την επίσημη εκκλησία που είναι η μητρόπολη, η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος και το Πατριαρχείο. Εμείς προσπαθήσαμε με συμβολές, με παρεκκλίσεις και με νουθεσίες να τους επαναφέρουμε. Μετά βάλαμε μια διοικητική τιμωρία. Η τιμωρία ήταν αλλάξαμε τον Ηγούμενο και έμενε ένας ακόμη μοναχός. Σήκωσαν επανάσταση. Επομένως ότι να πούμε δεν μας παραδέχονται. Δεν μας ακούνε και κάνουν ότι θέλουν. Τώρα σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο η αστυνομία μπορεί να επέμβει. Οι ίδιοι λένε ότι δεν θα φύγουν από εκεί ούτε με την αστυνομία. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Δεν ακούνε τίποτα».

Μοιραστείτε την είδηση