Τον προστάτη της Αγ. Αρτέμιο τίμησε η Ελληνική Αστυνομία

4 Min Read

Η Δυτική Μακεδονία η χαμηλότερη σε εγκληματικότητα περιφέρεια

Οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα, με θρησκευτική κατάνυξη τίμησαν τη μνήμη του προστάτη τους Αγ. Αρτεμίου, μεγαλομάρτυρα και θαυματουργού. Η πολιτεία αναγνωρίζοντας την προσφορά και το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας προς την κοινωνία και την πολιτεία, έχει θεσπίσει την 20η Οκτωβρίου ως ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας. Στην Κοζάνη ετελέσθη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων & Κοζάνης κ. ΠΑΥΛΟΥ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση στη λέσχη αξιωματικών παρουσία στρατιωτικών αλλά και αυτοδιοικητικών. 

- Advertisement -

«Με αφορμή τη μέρα αυτή θέλω να ευχηθώ στους συναδέλφους αστυνομικούς, στις οικογένειες τους αλλά και σε όλους τους πολίτες, η χάρη του Αγίου να τους σκεπάζει, να τους δίνει δύναμη, να τους χαρίζει υγεία και να τους προστατεύει από κάθε κακό. Η ημέρα αυτή αποτελεί ύψιστη τιμή που μεταφράζεται σε ύψιστη ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες, απέναντι στο σήμερα και το αύριο. Αποτελεί διαρκές μέλημα μας και μοναδική συνισταμένη των δράσεων μας, η διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να ζουν, να εργάζονται και να δημιουργούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον» τόνισε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. Σπυρίδων Διόγκαρης.

Ο Υφυπουργός εσωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης σημείωσε πως θέλουν να τιμήσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση της έννομης τάξης, με την ασφάλεια των πολιτών και την αντιμετώπιση του εγκλήματος, με τις ποικίλες μορφές που έχει σήμερα στην κοινωνία. «Είναι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, του καθήκοντος, της αυτοθυσίας και για αυτό τους τιμούμε καθώς ιδιαίτερα στο νομό Κοζάνης υπάρχει ιδιαίτερα υψηλό αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία και αυτό μας γεμίζει ικανοποίηση. Σήμερα όμως σε όλο τον κόσμο, στον ταραγμένο κόσμο, οι συνθήκες ασφαλείας καθίστανται όρος επιβίωσης για τους πολίτες και για αυτό όλοι μας θα πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη προσοχή και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις αποτρεπτικές δυνάμεις της αστυνομίας κατά του εγκλήματος» τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Ο νυν Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης σημείωσε πως τα πρότυπα που προβάλλει η ελληνική αστυνομία και η πολιτεία, αυτά των Αγίων, καθοδηγούν τη ζωή μας για να γινόμαστε καλύτεροι πολίτες αλλά και αποτελεσματικότεροι στη δουλειά και τη συμπεριφορά μας. 

Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Αμανατίδης ανέφερε πως η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή μας, προσφέρει σημαντική ασφάλεια και δίνει όλες τις προϋποθέσεις, ώστε η κοινωνία και η οικονομία να κινούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Είστε δίπλα μας, το αισθανόμαστε αυτό. Είστε τόσο κοντά μας ώστε να είστε φιλικοί προς τα εμάς και τόσο μακριά μας, ώστε να είναι διακριτοί οι ρόλοι. Είναι ο κατάλληλος συνδυασμός ώστε να αισθανόμαστε ασφάλεια στην περιοχή μας αλλά και να είμαστε ένας ελκυστικός τόπος» τόνισε ο κ. Αμανατίδης και συνέχισε λέγοντας πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν όλα αυτά τα οποία έχει σχεδιάσει η Ελληνική Αστυνομία και όλα αυτά τα οποία θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το έργο τους, αναφερόμενος σε υποδομές και μέσα.

Ο νυν Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας στάθηκε στις δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και πρόληψης για τους πολίτες που έκαναν σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, για τα κοινά ζητήματα ενδιαφέροντος. «Εύχομαι αυτές οι δράσεις να συνεργαστούν με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο κ. Μαλούτας.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά Ιεροψάλτες του Συλλόγου Βυζαντινής & Παραδοσιακής μουσικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης «Οι Τρεις Ιεράρχαι» με ψαλμωδίες προς τιμήν του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, καθώς και μέλη της Στρατιωτικής Μπάντας του Στρατού.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση