Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης: Πρώτη Συνάντηση με τον Διευθυντή Β. Τσίγκα του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

4 Min Read

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 στις 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η γνωριμία με τον νέο Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Βασίλη Τσίγκα και η πρώτη συνάντηση για το 2018.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Πεχλιβανίδη Θεοχάρη, την συμμετοχή του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ρυακίου Τηλαβερίδη Κωνσταντίνου, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καπνοχωρίου Μισαηλίδη Ηρακλή, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοζάνης Αριστοτέλη Πουτακίδη και εκ μέρους του Συμβουλίου Νέων ο Αλέξανδρος Κων. Κοκκινίδης.

Στην συνάντηση όπως πάντα παραβρέθηκαν πάρα πολλοί Νέοι και κάτοικοι από τα χωριά της περιοχής του Ελλησπόντου.
Στην συζήτηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Μιχάλης Μήγκος για το σοβαρό θέμα των απολύσεων Έκτακτων Εργαζομένων (8μηνα) από την προηγούμενη Διεύθυνση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.
Παρόν στην συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Σω.Π. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Πουτογλίδης Κωνσταντίνος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ανέργων και Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου.
Στην Σύσκεψη αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις γνωριμίας και δόθηκαν οι ευχές για την καινούργια χρονιά και την ανάληψη των νέων καθηκόντων του Διευθυντή στον Σταθμό, οι πρόεδροι των χωριών και ο Αντιδήμαρχος δήλωσαν την στήριξη τους στα αιτήματα και τα θέματα των κατοίκων, τα οποία έθεσε ο Αλέξανδρος Κοκκινίδης από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης ως εξής :

- Advertisement -

1. Επέκταση Δενδροφύτευσης κατά μήκος των Ταινιοδρόμων Μεταφοράς Τέφρας – Λιγνίτη και περιμετρικά του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.
2. Τοποθέτηση Δίχτυ Προστασίας στον Ταινιόδρομο Μεταφοράς Λιγνίτη – Κεφαλή Β1 και οι τρόποι ελαχιστοποίησης της επικινδυνότητας στην στροφή της Κεφαλής Β1.
3. Φωτισμός, τοποθέτηση μπαρών προστασίας και άλλων μέτρων ασφαλείας κατά μήκος του δρόμου προς τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και στις Διασταυρώσεις Τετραλόφου και Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου.
4. Προσλήψεις Έκτακτου Προσωπικού (8μημα)
5. Μισθοδοσία Έκτακτου Προσωπικού (8μηνα)
6. Απολύσεις Εργαζομένων Έκτακτου Προσωπικού (8μηνα)
7. Προγραμματισμός Έκτακτων Εργαζομένων με Δίμηνη Σύμβαση Εργασίας

Περίληψη από την συζήτηση των παραπάνω θεμάτων.
1. Αίτημα για την επέκταση της Δενδροφύτευσης κατά μήκος των Ταινιοδρόμων Μεταφοράς Τέφρας – Λιγνίτη και περιμετρικά του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.
2. Αναμονή για την Τοποθέτηση Δίχτυ Προστασίας στον Ταινιόδρομο Μεταφοράς Λιγνίτη και της λήψεως μέτρων ασφαλείας στην στροφή της Κεφαλής Β1.
3. Συζήτηση για την προσπάθεια υλοποίησης του Έργου Φωτισμός, τοποθέτηση μπαρών προστασίας και άλλων μέτρων ασφαλείας κατά μήκος του δρόμου προς τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και στις Διασταυρώσεις Τετραλόφου και Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου.
4. Αναμονή για την πρώτη Προκήρυξη του 2018 το επόμενο διάστημα όπως όλα έχουν προγραμματισθεί και συζητηθεί.
5. Ενημέρωση για το αίτημα που κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2018 για την προκαταβολή μισθού στους Έκτακτους Εργαζόμενους – Ερωτήσεις για το “κόψιμο” δώρου Χριστουγέννων στα 8μηνα και διάφορες ερωτήσεις για αναγνώριση προϋπηρεσιών και προβλημάτων βάρδιας.
6. Ενημέρωση για τις απολύσεις Έκτακτων Εργαζομένων (8μηνα) και την εξεύρεση λύσεων.
7. Δεν υπάρχει προγραμματισμός για Έκτακτους Εργαζόμενους με Δίμηνες Προσλήψεις.

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Μοιραστείτε την είδηση