Συνεχίζονται οι κόντρες για την ψήφιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης
Ανεβαίνουν οι τόνοι στο θέμα της επεισοδιακής ψήφισης, κατά πλειοψηφία, του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Κοζάνης. Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» με ανακοίνωσή της καλεί τον Δήμαρχο Κοζάνης να «μάθει» πως υπάρχουν νόμοι που πρέπει να τηρούνται.
Αφορμή στάθηκε η αναφορά του κ. Κοκκαλιάρη κατά την συζήτηση του θέματος στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, στο ότι κάθε τμήμα «θα πρέπει να έχει Προϊστάμενο για να λειτουργήσει» χωρίς να ληφθεί υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης αυτού.
Ο «Τόπος Να Ζεις» επισυνάπτει το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του Δημάρχου, ο οποίος αναφέρει: «Ο προηγούμενος κανονισμός έλεγε ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ και τώρα γίνεται ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ. Μπορεί να χρειαστεί αν δεν έχουμε ΠΕ επειδή φεύγουν με την κινητικότητα ή συνταξιοδοτούνται όλοι οι ΤΕ και ώσπου να έρθει ένας άνθρωπος δεν θα μείνει ακέφαλο ένα τμήμα. Πρέπει να έχει έναν προϊστάμενο. Απλά πράγματα είναι, κοινή λογική, κοινός νους».
Η «Κίνηση» χαρακτηρίζει τα λεγόμενα του Δημάρχου ως «ανακρίβειες» και τον κατηγορεί για «πλήρη άγνοια για την διαδικασία επιλογής προϊσταμένων για τις θέσεις ευθύνης».
«Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κοκκαλιάρης, Δήμαρχος Κοζάνης και πολιτικός προϊστάμενος περίπου 830 εργαζομένων, πιστεύει πως όταν στο οργανόγραμμα αναφέρεται ο όρος ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ όπως υπήρχε στον προηγούμενο ΟΕΥ ή όπως αναφέρεται στον νέο ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ σημαίνει ότι «αν δεν έχουμε» όπως λέει, εργαζόμενο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης πάμε σε εργαζόμενο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και στην συνέχεια σε εργαζόμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη θέση προϊσταμένου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Δεν αντιλαμβάνεται πως όταν γίνεται αναφορά με διαζευκτικό «ή» για την επιλογή προϊσταμένων καμία από τις τρεις κατηγορίες (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) δεν έχει προβάδισμα για τη θέση προϊσταμένου αλλά επικρατούν άλλα κριτήρια όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον κώδικα δημοσίων υπαλλήλων «Όταν οι οικείες οργανικές διατάξεις προβλέπουν διαζευκτικά τη δυνατότητα επιλογής σε θέση προϊσταμένου υπαλλήλων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού (π.χ. υπάλληλοι κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού ή ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού), τότε δεν ισχύει το προβάδισμα των κατηγοριών. Όταν, όμως, από τις οικείες οργανικές διατάξεις, προβλέπεται δυνατότητα επιλογής σε θέση προϊσταμένου «εν ελλείψει» υπαλλήλων προβαδίζουσας κατηγορίας, τότε ισχύει το προβάδισμα των κατηγοριών». Πιστεύει επομένως κάτι διαφορετικό από αυτό που ψηφίστηκε μπερδεύοντας την έννοια «εν ελλείψει» με την έννοια του «ή» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κίνηση στην ανακοίνωσή της.