Τοποθέτηση Γ. Κασαπίδη στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου για τη φιλοξενία μεταναστών στο Στρατόπεδο «Πόρτη»

2 Min Read

Την κάθετη αντίθεσή του στην έλευση και μόνιμη εγκατάσταση μεταναστών στο Στρατόπεδο «Πόρτη» Νεάπολης του Δήμου Βοΐου εξέφρασε ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Βοΐου, όπου και παραβρέθηκε προσκεκλημένος της δημοτικής αρχής.

Την ευθύνη για την κατάσταση στο μεταναστευτικό επέρριψε αποκλειστικά στη σημερινή Κυβέρνηση, η οποία από το 2015 άφησε ανεξέλεγκτα τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Ευθύνη καταλόγισε και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό άλλα και τους υπουργούς της Κυβέρνησης, οι οποίοι με χαρακτηριστικές δηλώσεις λειτούργησαν προτρεπτικά στη μαζική έλευση ακόμη και παράνομων μεταναστών στη χώρα.

- Advertisement -

Επέκρινε επιπλέον και τη διαχείριση του προβλήματος στο εσωτερικό της χώρας από την Κυβέρνηση, καθώς για να εκτονώσει το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε στα νησιά προσπαθεί να το μεταφέρει τώρα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τη στιγμή που το Βόιο αιμορραγεί δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά, η Κυβέρνηση επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος για να μετατοπίσει το πρόβλημα σε αυτή την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, με την ανοχή και της Περιφερειακής Αρχής.

Δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι πρέπει να σταματήσουν άμεσα ακόμη και οι διερευνητικές ενέργειες για την προετοιμασία του Στρατοπέδου «Πόρτη» σχετικά με τη μεταφορά και εγκατάσταση περί τα τέλη Φεβρουαρίου μεταναστών στο Βόιο, ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να προσκαλέσει, έστω και κατά την προεκλογική περίοδο, πολυμελές κλιμάκιο υπουργών, το οποίο θα εργαστεί στη βάση ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τη Δυτική Μακεδονία. Κάτι που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος καθώς αποτελεί την πιο υποανάπτυκτη περιοχή της χώρας, με τα μεγαλύτερα δημογραφικά προβλήματα.

Μοιραστείτε την είδηση