Τοποθέτηση του Σιαμπανόπουλου Ευάγγελου στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης

6 Min Read

Κύριοι παραιτηθείτε.
Κύριοι βρεθήκατε επάνω στη Διοίκηση του Συνδέσμου να διαχειρίζεστε ένα τεράστιο έργο πολιτισμού και ιστορίας με δόλιους τρόπους και αντιδεοντολογικές ενέργειες.
Αναφέρομαι σε αυτές παρακάτω και προλέγω πως με τις ενέργειες σας δε σεβαστήκατε καθόλου τη δημιουργία, την προσφορά, την αρετή του Δασκάλου και των δασκάλων συνεργατών και συνοδοιπόρων του. Τώρα. Προέρχεστε από εκλογές με ελεγχόμενη ψηφοφορία όταν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας κυκλοφορούσαν χειρόγραφα σημειώματα με εννέα ονόματα γνωστού γραφικού χαρακτήρα με την προτροπή να σταυρωθούν όλοι οι εννέα από τους 14 υποψηφίους ‹‹ φατριάζοντας ασύστολα, υποβιβάζοντας τον Σύνδεσμο σε εκλογομαγειρείο, χειραγωγώντας και τελικά νοθεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και τη βούληση των μελών›› γράφει το ενιστάμενο μέλος, καταγγέλοντας ως δράστη τον πρόεδρο Αγγέλη Πολυνείκη και άλλα πολλά απαράδεκτα.
Κάνετε εκλογές ενισχυμένες με σταυρό 9 στους 9 υποψήφιους. Δεν έχετε το θάρρος να αποφασίσετε κάτι δικαιότερο και αναλογικότερο με απόφαση του Δ.Σ. γιατί φοβάστε ακόμα και τον ίσκιο σας. Πρέπει να είστε μοναδικό στο πανελλήνιο Πολιτιστικό Σωματείο να κάνει αυτού του είδους τις εκλογές. Έτσι εξηγείται πως άγνωστοι εντελώς στο σώμα εκλέγονται με την πρώτη συμμετοχή, αξιόλογοι και ικανοί να μην εκλέγονται, άλλοι να καταποντίζονται, άλλοι να μπαινοβγαίνουν στο Δ.Σ. σαν να είναι η αυλή τους. Γυρίζεται κύριοι δεκάδες χρόνια πίσω την ιστορία του Συνδέσμου.
Οι σημερινοί Διοικούντες ήσασταν πάλι όταν λίγα χρόνια πριν σε Διοικητικό Συμβούλιο εγγράψατε 414 μέλη (Φεβρουάριος 2014) κατοίκους και από το τελευταίο χωριό του Νομού, μιας συγκεκριμένης πολιτικής απόχρωσης για να ελέγχετε και εκλέγεστε εσαεί στο Δ. Συμβούλιο.
Διαγράψατε οι ίδιοι με πρόσχημα τη μη καταβολή της συνδρομής μέλη – προσωπικότητες που έδωσαν τη ζωή τους για τον Σύνδεσμο και το έργο του. Ενέργεια βάρβαρη, η λέξη κανιβαλισμός ταιριάζει. Κι αναφέρομαι ενδεικτικά:
• Στον αείμνηστο πρόεδρο Γιαννάκη Γεώργιο. ‹‹ Τον αδικήσατε εν ζωή, τον προσβάλατε μετά θάνατον›› κι άλλα πολλά σας καταγγέλει ο γαμπρός του Στέργιος Τσιόπτσιας.
• Στον επί 8 χρόνια Νομάρχη Κοζάνης Πασχάλη Μητλιάγκα, μέγα χορηγό και λάτρη του έργου του Συνδέσμου. Επίτιμο μέλος έχει χαρακτηριστεί από τη Διοίκηση του Συνδέσμου και αφιερώθηκε ειδικός τόμος στα Δυτικομακεδονικά Γράμματα.
• Στον Σιαμπανόπουλο Χρήστο για τον οποίο ο Δάσκαλος στις κεντρικές εκδηλώσεις του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα για πολλά χρόνια τον έδειχνε και ανέφερε πως αν δεν ήταν αυτός δε θα γινότανε το έργο. Φανατικός λάτρης και σήμερα ο κ. Χρήστος του Μουσείου και του Συνδέσμου.
Κι όμως τολμήσατε και τους διαγράψατε. Κι αναρωτιέμαι: Τι σχέση έχετε εσείς με τον πολιτισμό, την αξιοκρατία, την αξιοσύνη; Καμία. Γιατί τα κάνατε; Για να μείνετε μόνοι σας, να εκλέγεστε εσείς και πάντα εσείς.
Δεν έχει όμως τελειωμό ο κατήφορος σας κύριοι.
Ούτε τα προβλεπόμενα από το Καταστατικό Διοικητικά Συμβούλια κάνετε, ούτε τις πράξεις που ψηφίζετε εφαρμόζετε, ούτε την περιουσία του Συνδέσμου διαφυλάσσετε (βλέπε Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα).

Μικρόνοοι και ανήμποροι διαμελίσατε τα ιμάτια και κατασπαράξατε τις σάρκες Εκείνου και Εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους γι’ αυτό το έργο κι έκαναν το χρέος τους απέναντι στην ιστορία και τη Μακεδονία. Κι έλεγαν πως τα έργα αυτά δεν είναι δικά τους πως ανήκουν σε όλο τον λαό της Κοζάνης, σε όλο τον κόσμο κι ακόμα πως τα έργα αυτά του πολιτισμού απαιτούν τον σεβασμό όλων και αδελφώνουν τους λαούς.
Παραλάβατε 2 Μουσεία με επισκεψιμότητα 38.000 στην Κοζάνη και 6.000 στον Μπούρινο όταν πέθανε ο Δάσκαλος και διώξατε τον Γιαννάκη. Θλιβερά και ντροπιαστικά τα νούμερα σήμερα και δεν σας καίγεται καρφί. Μοιραίοι και άβουλοι. Σε τετραψήφιο νούμερο κατεβάσατε την επισκεψιμότητα στην Κοζάνη, κατά λάθος εάν βρεθεί κανένας επισκέπτης στο Μπούρινο. (Ας είναι καλά οι τοπικοί φορείς του Χρωμίου εκεί που μέσα από το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τη γεωλογία του Μπούρινου, την τοπική ιστορία, την μνήμη του Δασκάλου και την παραδοσιακή γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής κάνουνε αξιόλογες και αξιέπαινες εκδηλώσεις και όχι μόνο.
Εσείς όμως φροντίσατε από νωρίτερα για να οδηγηθείτε εκεί. Τον υπάλληλο μουσειολόγο που με χρήματα του Συνδέσμου σπούδασε, τον απολύσατε για να μην έχετε δίπλα σας επιστημονική τεκμηριωμένη άποψη. Άλλωστε δεν διαβάζετε καθόλου. Σας επισυνάπτω σχετικά στο τέλος κείμενο του Δασκάλου.
Ύστερα ποια συντήρηση τώρα και ποια μουσεία. Καμία ευπαρουσίαστη εκδήλωση, καμία καλή χορευτική φιγούρα και τελειώσαμε. Ποιος κοιτάει τώρα το μέλλον των Μουσείων.
Τολμήστε αύριο το πρωί φίλοι και μέλη του Συνδέσμου και πατριώτες της Κοζάνης και πάτε στο Πανόραμα της Ελλάδας στο Μπούρινο, στην Πινακοθήκη του Μακεδονικού Αγώνα του Μανώλη Δραγώγια να δείτε την κατάντια που βρίσκονται – ο αγώνας στο Βάλτο των Γιαννιτσών και ο θάνατος του παλληκαριού στην Μακεδονία. Μούχλα, υγρασία, ακαταστασία. Σταθερά κλειδωμένο.
Παραιτηθείτε κύριοι σήμερα, τώρα. Το έχτε τελειώσει. Δεν έχετε καμία σχέση με την Αρετή του Δάσκαλου και των Δασκάλων συνοδοιπόρων και συνδημιουργών του. Κι αρετή γι αυτούς ήτανε οι πράξεις τους , η ανιδιοτέλεια, ο εθελοντισμός, η προσφορά, η χρηστή διαχείρηση.
Την απομόνωση σας άλλωστε αποδεικνύει η ανταπόκριση των πολιτών και της πολιτείας στο έργο σας. Έλαχιστη, ελάχιστη.
Καταψηφίζω τον απολογισμό και καλώ τα μέλη να πράξουν το ίδιο.
Απευθύνομαι στο λαό της Κοζάνης και τους φορείς να σας απομονώσουν. Με τις ενέργειες σας προσβάλατε και προσβάλετε την ιστορία του Συνδέσμου.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση