Τους πείραξε η μύγα πάνω στα σκ… τους

3 Min Read

Βρε, βρε, βρεεεε…. Ξύπνησαν οι «αριστερές συνειδήσεις» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ακούσαμε αγορητές να εξαπολύουν πύρινες επιθέσεις κατά του «έντιμου εταίρου» του αρχηγού τους.

Μα που ήταν όλοι αυτοί τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Όταν ο Καμμένος περίφερε και τις ακροδεξιές του θέσεις αλλά και την λούμπεν χυδαιότητα που τον χαρακτηρίζει, από το βήμα της Βουλής ως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως το «τούτες» με το οποίο παίζει καθημερινώς.

- Advertisement -

 

Όλο αυτό το θέατρο θυμίζει το ανέκδοτο με κάποιον που πήγαινε μονίμως στο ίδιο εστιατόριο όπου του σερβίριζαν ακαθαρσίες, αλλά δεν είχε κάνει καμία διαμαρτυρία. Και μια ημέρα έγινε αιφνιδίως έξαλλος επειδή ανακάλυψε ότι, πάνω στις καθάρσεις που περιείχε το πιάτο, καθόταν και μία μύγα. Έτσι και αυτοί. Επί τέσσερα χρονιά κατάπιναν όλες τις αθλιότητες. Από την περίφημη φράση «στα τέσσερα» έως τα περί «προδοτών». Τις κατανάλωναν αδιαμαρτυρήτως. Διότι εκείνες οι αθλιότητες απευθύνονταν προς τους απέναντι. Κυρίως προς την Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι. Τον Κυριάκο και τον Σταύρο.

 

Τώρα ανακάλυψαν την ….μύγα, όταν πια έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει τους ίδιους ως … αυνανιζόμενους, όπως έγραψε στο «τουίτερ» για την απογευματινή εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η να τους ειρωνεύεται με φράσεις όπως το «ηρέμησε αγόρι μου», που έγραψε για τον βουλευτή Τρικάλων του Σύριζα Σ. Παπαδόπουλο, τον οποίο επίσης χαρακτήρισε ως «φουκαρά» που του ζητούσε στρατιωτικά ρουσφέτια.

 

Αλλά υποκρίνονται. Διότι μπορεί ο Καμμένος ναι είναι τυπικό δείγμα χυδαίου λούμπεν «πολιτικού», αλλά για το κόμμα τους ισχύει η λαϊκή ρήση «βγάλε τη σκούφια σου και βάρα με». Καθότι ο Καμμένος δεν είναι ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο τυπικός εκφραστής του λούμπεν από τον δικό τους σύντροφο Πολάκη. Όστις, στην ίδια Κεντρική Επιτροπή, έδωσε ένα εξαιρετικό δείγμα του πως αντιλαμβάνεται την λειτουργία των θεσμών και την διάκριση των εξουσιών. Ως νέα Σαλώμη, ζήτησε από τον αρχηγό του μερικές κεφάλες επί πίνακι. «Να βάλουμε μερικούς στη φυλακή, αν θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές».

 

Αν περνούσε από το χέρι του, θα έστηνε «λαϊκά δικαστήρια». Διότι είναι γνωστή η απέχθεια του προς την θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης. Και βεβαίως δεν είναι ο μόνος που εμφορείται από τέτοιο …δημοκρατικό και «προοδευτικό πνεύμα».

 

Οι «αριστερές συνειδήσεις» θα παραμείνουν άγρυπνες ως τις εκλογές. Μπας και ξεγελάσουν κανέναν αφελή.

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση