Εντυπωσιακές εικόνες από τη δεύτερη μέρα της 2ης Γιορτής Πολυγλωσσίας του Δήμου Κοζάνης

2 Min Read

Συνεχίστηκαν το πρωί  για δεύτερη μέρα οι εκδηλώσεις της 2ης Γιορτής Πολυγλωσσίας του Δήμου Κοζάνης στην αυλή του 3ου-4ου Δημοτικού (Χαρίσιος Μούκας ) Κοζάνης .
Το πρόγραμμα περιλάμβανε δράσεις με τραγούδια και παραμύθια από όλο τον κόσμο . Συμμετείχαν κατά σειρά: το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ποντοκώμης, το Νηπιαγωγείο «Α μπε μπα μπλομ», τοΝηπιαγωγείο «Λιλιπούπολη».
Παράλληλα στην αυλή  λειτούργησαν  εργαστήρια ελληνικής νοηματικής γλώσσας, δημιουργικής Γραφής, έκθεση ζωγραφικής και έκθεση κοσμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Κοζάνης.

Το απόγευμα παρουσιάστηκαν  πολυγλωσσικές μουσικές δράσεις με το τμήμα Μουσικοκινητικής4 – 6 ετών και την τάξη Μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, την Παιδική Χορωδία του Ωδείου Δημήτρη Δημόπουλου, το Νέο Ωδείο Πτολεμαΐδας Αλέξανδρος Τσούγιεφσε συνεργασία με το σχολείο Ενηλίκων της Άρσις- Κοζάνης.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνουν ο Σύλλογος Φαρασιωτών Καππαδοκίας Βαθύλακκου ,η Πανελλήνια Ένωση Κουβουκλιωτών«Ο Όσιος Βαραδάτος εκ Προύσης» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Νικόπολης «Αη – Γιάννης» με τραγούδια του τόπου καταγωγής των παππούδων τους.
Τέλος το σημερινό πρόγραμμα κλείνει με τρία εντυπωσιακά βαλκανικά μουσικά σχήματα:
• Την Παραδοσιακή ορχήστρα «Rudina» της ΠρώηνΓιουγκοσλαβικήςΔημοκρατίαςτηςΜακεδονίας
• ΤοFolklore student’s group of the University of Food Technologies τηςΦιλιππούποληςΒουλγαρίας
• Ένα Σύνολο παραδοσιακής τούρκικης μουσικής από το Δήμο ΣηλυβρίαςΚωνσταντινούπολης της Τουρκίας

- Advertisement -

 

Μοιραστείτε την είδηση