Τραγουδώντας Ελύτη με την Music Art

2 Min Read

Καταχειροκροτήθηκαν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της Music Art-Νέο Ωδείο Κοζάνης στη συναυλία με τίτλο «Τραγουδώντας Ελύτη» που έδωσαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην Αίθουσα Τέχνης.
Με σολίστ τη σοπράνο Άννα Παπαδοπούλου και τον τραγουδιστή Μανώλη Χατζημανώλη, η ποίηση του Ελύτη μελοποιημένη απο εξαίρετους συνθέτες όπως ο Θεοδωράκης, ο Λάγιος και άλλοι ξεδιπλώθηκε και τραγουδήθηκε, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές.
Στόχος της θεματικής αυτής βραδιάς, της πρώτης για την φετεινή χρονιά απο την Music Art Νέο Ωδείο Κοζάνης ήταν να τιμηθεί το έργο του σπουδαίου Οδυσσέα Ελύτη με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών απο την απονομή του βραβείου Νόμπελ, αλλά και να έρθουν οι νεότεροι σε επαφή με την σπουδαία ποίηση που υπήρξε αφορμή για να γραφτεί σπουδαία μουσική.
«Νομίζω πήγε εξαιρετικά η βραδιά. Ο Ελύτης είναι ο αγαπημένος των Ελλήνων ποιητών για μένα. Συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα, τον έρωτα, ό,τι είναι όμορφο και ωραίο. Είναι ο εκλεκτός της καρδιάς μου» ανέφερε ο Μανώλης Χατζημανώλης και πρόσθεσε ότι η προστιθέμενη αξία απο τέτοιες βραδιές είναι «πρώτα απ’ όλα ότι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την ποίηση και την καλή μουσική που γράφτηκε πάνω στην ποίηση». Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συναυλίας ακούστηκε κι ένα τραγούδι που γράφτηκε απο τον Μανώλη Χατζημανώλη σε στίχους του Οδυσσέας Ελύτη
«Η βραδιά ήταν καταπληκτική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την μαέστρο Μαρία Καραγιάννη που δεν με αφήνει ήσυχη και μου δίνει ευκαιρία να μάθω και καινούργια τραγούδια του Ελύτη. Μπράβο σε όλους γιατί έκαναν εξαιρετική δουλειά» ήταν τα λόγια της Άννας Παπαδοπούλου.
Ο διευθυντής σπουδών του Ωδείου Στέλιος Καραγιαννίδης δήλωσε ότι «κάθε χρόνο προσαπθούμε να βελτιωνόμαστε, να γνωρίζουν οι μαθητές μας μουσική μεγάλων συνθετών και ποίηση μεγάλων ποιτηών. Προσδοκούμε πάντα σε κάτι καλύτερο».
Σωκράτης Μουτίδης

 

Μοιραστείτε την είδηση