Τροπολογία «ανάσα» για τους εκθέτες των λαϊκών αγορών

2 Min Read

Λύθηκαν τα χέρια των παραγωγών των λαϊκών αγορών με την ψήφιση της τροπολογίας που τους απαλλάσσει από την υποχρέωση να προσκομίζουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για την ανανέωσης της άδειάς τους.
Αυτό υποστηρίζουν οι ομοσπονδίες σωματείων επαγγελματιών παραγωγών πωλητών της χώρας, που μιλούν για ικανοποίηση ενός αιτήματος που ταλάνιζε τον κλάδο.
«Αποκαταστάθηκε μια αδικία σε βάρος του κλάδου μας» λέει ο Λάζαρος Χριστόπουλος, πρόεδρος του σωματείου λαϊκών αγορών ΠΕ Κοζάνης, «έτσι οι πωλητές θα μπορούν να θεωρούν τις άδειές τους χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και κανένας συνάδελφος δεν θα χάσει τη δουλειά του».
«Ήμασταν υποχρεωμένοι κάθε τρία χρόνια να θεωρούμε τις άδειές μας με κάποια μόρια που ζητούσαν με βάση τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, την οποία πολλοί συνάδελφοι κωλύονταν να προσκομίσουν. Με την τροπολογία αυτή λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα» αναφέρει ο Μάρκος Σταυρίδης, γραμματέας του σωματείου και ζητά από τους πολίτες τη στήριξη στις λαϊκές αγορές.
Οι ομοσπονδίες Θεσσαλίας και Μακεδονίας Θράκης μιλούν για νίκη του κλάδου, αφού για πολλά χρόνια πολλοί επαγγελματίες που δεν διέθεταν ενημερότητα, δεν μπορούσαν να ανανεώσουν την άδειά τους.
Η Ομοσπονδία πωλητών λαϊκών αγορών «Μέγας Αλέξανδρος» ευχαρίστησε δημόσια όλους όσοι βοήθησαν στην επίλυση του θέματος, ενώ ο πρόεδρος των επαγγελματιών ψαράδων λίμνης Πολυφύτου Νίκος Κουρτίδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη.

Μοιραστείτε την είδηση