Τσάμπα μαγκιές και σανός

3 Min Read

Ευτυχώς για τον τόπο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει έναν πολύ γενναίο αρχηγό. Διότι μόνον ένας γενναίος μπορεί να «αναλαμβάνει το ρίσκο» όπως ο κ. Τσίπρας. Και τι ρίσκο… Ζωής και θανάτου.

Παραχωρώντας συνέντευξη στον κ. Αντώνη Σρόϊτερ, στον τηλεοπτικό δίαυλο «Άλφα», ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε και για τον κίνδυνο διασποράς της πανδημίας από τις συγκεντρώσεις. Ιδίως εκείνες, μερίδας φοιτητών και μαθητών, κατά των αλλαγών στην παιδεία, τις όποιες υποδαυλίζει και καθοδηγεί, σε αποφασιστικό βαθμό, το κόμμα του. Παραδέχθηκε λοιπόν ότι το εγχείρημα, η πρακτική αυτή, έχει ένα «ρίσκο». Το οποίο, μας …καθησύχασε ότι το αποδέχεται.

- Advertisement -

Βοηθήστε με σας παρακαλώ, να καταλάβω, διότι αισθάνομαι «χαμένος στην μετάφραση». Τι ακριβώς μας είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;

Μας προέτρεψε «να βγούμε στους δρόμους» κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Και αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνει ακόμη εντονότερη και αγριότερη η διασπορά του ιού και των νεόκοπων μεταλλάξεων του, δεν χάλασε ο κόσμος. Αν το αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθούν οι θάνατοι και να «μπουκώσουν» ακόμη χειρότερα οι ΜΕΘ με τους διασωληνωμένους, ας μην ανησυχούμε. Αν η διασπορά θα είναι τέτοια, ώστε οι επιστήμονες και η πολιτεία να υποχρεωθούν σε ακόμη μεγαλύτερη παράταση των περιορισμών, δεν έχασε η Βενετιά βελόνι.

Αφού εκείνος αποδέχεται, αναλαμβάνει, το «ρίσκο», η γνώμη, οι επιφυλάξεις, οι αντιρρήσεις των υπολοίπων περιττεύουν.

Αναλαμβάνω όμως το ρίσκο, αποδέχομαι τον κίνδυνο, ως εκ της πρακτικής μου, σημαίνει ότι πράγματι, εγώ ο ίδιος, ηρωικός διακινδυνεύω, θέτοντας τις ιδέες, τις αρχές, τις άξιες μου, πάνω και από την ίδια την ζωή μου. Την δική μου. Όχι των άλλων.

Άλλα ο κ. Τσίπρας ουδόλως διακινδυνεύει, ακόμη και αν μετάσχει αυτοπροσώπως σε μια πολυπληθή συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Είναι από τους πρώτους που εμβολιάσθηκαν. Και καλώς έπραξε. Διότι έπρεπε να δώσει, όπως όλη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, το παράδειγμα στους πολίτες. Οπότε, ομιλεί εκ του ασφαλούς. Η περίπτωση του, θυμίζει εκείνον τον στρατηγό που έριχνε στην μάχη τους στρατιώτες του, μένοντας ο ίδιος στην ασφάλεια των μετόπισθεν, υπό το σύνθημα: «Μαζί θα πολεμήσετε, μαζί θα δοξασθούμε».

Κομματικός σανός, προοριζόμενος μόνον για αφελείς. Οι οποίοι, όμως, στην επίδειξη του κομματικού πατριωτισμού τους, μέσω «επαναστατικής γυμναστικής», καθίστανται επικίνδυνοι. Ου μόνον δι’ εαυτούς, αλλά και για τους υπολοίπους.

Μοιραστείτε την είδηση