Β. Σημανδράκος: Για ακόμη μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με μονομερείς αιφνιδιαστικές πρακτικές από την πλευρά της Πολιτείας

2 Min Read

Μετά την ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο Αστέριο Βαβλιάρα και τον αναπληρωτή Πρόεδρο Γιώργο Μαυροδήμο της Κοινότητας Αιανής έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Για ακόμη μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με μονομερείς αιφνιδιαστικές πρακτικές από την πλευρά της Πολιτείας σχετικά με την αποστολή μεταναστών και προσφύγων για φιλοξενία στην περιοχή. Δυστυχώς, όσες φορές κι αν διαμαρτυρήθηκα στο παρελθόν, από προηγούμενη θέση, για ανάλογες πρακτικές, με λύπη βλέπω πως αυτές συνεχίζονται.

Εδώ και δυόμιση περίπου μήνες, η χώρα μας βρίσκεται να αντιμετωπίζει μια έκτακτη και πρωτοφανή κατάσταση, ενώ οι δημόσιες αρχές, μεταξύ άλλων και οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως είναι και ο Δήμος Κοζάνης, κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των πολιτών.

Συνεπώς πρακτικές όπως η χθεσινή, κατά την οποία η περιοχή μας δέχθηκε αιφνιδιαστικά έναν αριθμό ανθρώπων για φιλοξενία, απαιτεί κατ’ ελάχιστο μια ενημέρωση των τοπικών αρχών. Διότι σε περίπτωση που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τυχόν έκτακτα περιστατικά υγειονομικής φύσης, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

Αν και τα ζητήματα διαχείρισης της φιλοξενίας εκφεύγουν της αρμοδιότητας του Δήμου, δεν παύει να εγείρουν θέματα δημόσιας ασφάλειας και υγείας για όλους. Πολίτες και φιλοξενούμενους.

Ελπίζουμε στο μέλλον να μην επαναληφθούν σχετικές πρακτικές ενώ είναι άκρως απαραίτητο να εκπονηθεί εδώ και τώρα, έστω και καθυστερημένα, ένα σχέδιο διαχείρισης του προσφυγικού/μεταναστευτικού σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, καθώς πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα το οποίο ενδέχεται να μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα.

Μοιραστείτε την είδηση