Βαδίζοντας με λευκό μπαστούν στη Κεντρική πλατεία της Κοζάνης

2 Min Read

Στη θέση των ατόμων με προβλήματα όρασης και τύφλωση μπήκαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Κεντρική πλατεία της Κοζάνης, πολλοί συμπολίτες μας καθώς πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, αφιερωμένη στη μέρα «Λευκού Μπαστουνιού» με στόχο τη Βιωματική Εκπαίδευση Κινητικότητας.
Όπως ανέφερε πιο συγκεκριμένα η Αντιπρόεδρος του συλλόγου, Νατάσα Χατζηγεωργίου:
«Ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε αυτή την εκδήλωση βιωματικού χαρακτήρα, στη κεντρική πλατεία της πόλης μας. Είχε στόχο να βάλει τους πολίτες της Κοζάνης, στη θέση των ατόμων με προβλήματα όρασης και τύφλωση, βαδίζοντας καθένας απ’ αυτούς με μπαστούνι τυφλών και φορώντας μάσκα, στο μήκος της Κεντρικής πλατείας, στόχος μας είναι να δείξουμε ότι το μπαστούνι τυφλών είναι τα <<Μάτια>> όσων έχουν προβλήματα όρασης».
Την εμπειρία του επίσης, μοιράστηκε μαζί μας ο Πρόεδρος του ΟΑΠΝ, Κοζάνης Γιάννης Τσιομπάνος ο οποίος ήταν ένας απ αυτούς οι οποίοι δοκίμασαν αυτή τη βιωματική δράση:
«Ήταν μια πραγματικά χρήσιμη εμπειρία, γιατί κατάλαβα, πόσο σημαντικός είναι ο οδηγός, των τυφλών, ο οποίος βρίσκεται σε κάθε πεζόδρομο, τον οποίον πολλές φορές πατάμε, για διασκέδαση, αλλά δε πρέπει να τον καταπατάμε, ούτε με υπαίθριες κατασκευές, ούτε με προσωρινή στάθμευση αυτοκινήτων, καθώς εμποδίζει τη διέλευση ατόμων με ειδικές ανάγκες».
Η Εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Τυφλών-Ατόμων με προβλήματα όρασης Δυτικής Μακεδονίας.

Γιώργος Τριανταφύλλου

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση