Βάρα τα κουμπούρια σου

2 Min Read

«Είναι δύσκολο να μιλήσεις γι’ αυτά αν δεν είσαι φίλαθλος, αν δεν έχεις τον πνευματικό σου, αν δεν ταυτίζεσαι με τη συνηθισμένη μαγική εξίσωση Θεσσαλονίκη, ορθοδοξία, σύμπαν, ΠΑΟΚ κ.ο.κ. Αν απλώς συνυπάρχεις, συμβιώνεις πολιτισμένα και αρκείσαι να καταναλώνεις τις αντιπαθητικές φωνές από το αθλητικό ραδιόφωνο της πόλης που χυμούν πάνω σου κάθε φορά που παίρνεις ταξί. Είναι άλλωστε σύνθετη και απαιτητική τέχνη η ανοχή και η κατανόηση για διαστάσεις που είναι δημοφιλείς. Οπότε, αν δεν είσαι «μέσα» σε αυτό το κλίμα, δεν πολυμιλάς για να μη χαρακτηριστείς περίεργος και άσχετος με τα θέσμια και τα ήθη της πόλης», γράφει ο Νικόλας Σεβαστάκης, αναφερόμενος στο θέμα των ημερών.
Η υπόθεση Σαββίδη, ΠΑΟΚ και γενικότερα όλα αυτά τα θέματα που αντιμετωπίζονται ως «ιερές αγελάδες» απο την κοινωνία μας, μας υπενθυμίζουν γιατί δεν ασχολούμαστε και παραδινόμαστε έτσι άνευ όρων στην τυρρανία κάποιων περίεργων και δυσανάλογα φωνασκουσών μειονοτήτων.
Πολύ απλά, λοιπόν, «δεν παίζει» να πιάσεις κουβέντα και να προσπαθήσεις να επιχειρηματολογήσεις απέναντι στον ταξιτζή που ακούει στη διαπασών το αθλητικό ραδιόφωνο, ούτε στον τύπο που ενημερώνεται απο το makeleio.gr, αλλά ούτε και σ’ εκείνον που ακολουθεί μόνο τις συμβουλές του πνευματικού του.
Τον αφήνεις στον κόσμο του και συνεχίζεις. Δεν είναι ελιτισμός, είναι προσπάθεια επιβίωσης.

Ιωάννα
[email protected]

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση