Βασίλης Κωνσταντόπουλος προς το Σύλλογο Επαγγελματιών Ψαράδων: «Κατασκευή ιχθυόσκαλας για την οργάνωση της εμπορίας των ψαριών της λίμνης & στελέχωση του Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης με ιχθυολόγο για την επιστημονική πληροφόρηση και την αειφορική διαχείριση του οικοσυστήματος της λίμνης Πολυφύτου»

1 Min Read

Με το σύλλογο επαγγελματιών ψαράδων λίμνης Πολυφύτου, ο οποίος αριθμεί 140 μέλη, συναντήθηκε ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος και μέλη της «Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Σερβίων». Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Κουρτίδης μίλησε για τις ανάγκες των επαγγελματιών ψαράδων και τις πολλές δραστηριότητες του συλλόγου όπως γιορτές ψαριού, συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, εμπλουτισμός λίμνης με γόνο ψαριών, σεμινάρια για την καραβίδα κ.α. , καθώς και για τα μελλοντικά σχέδιά τους.

Ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κατασκευής δρόμου πρόσβασης προς τα σημεία αλιείας καθώς και την κατασκευή ιχθυόσκαλας με σκοπό την οργάνωση της εμπορίας των ψαριών της λίμνης. Δεσμεύτηκε να στελεχώσει το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης με ιχθυολόγο ώστε να υπάρχει επιστημονική πληροφόρηση σχετικά με την παραγωγή, μεταποίηση και διάθεση των αλιευτικών προϊόντων αλλά και την αειφορική διαχείριση του οικοσυστήματος της λίμνης Πολυφύτου.

Μοιραστείτε την είδηση