«Βαστάτε τ’ άλογα» οι υπεράγαν βιαστικοί

3 Min Read

Για πόσες ζωές που δεν χάθηκαν, χρωστάμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον λοιμοξιολόγο καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και σον Κυριάκο Μητσοτάκη που τον εμπιστεύθηκε και εφάρμοσε τις εισηγήσεις του; Κάπου χίλιες πεντακόσιες. Και αν ο αριθμός σας φαίνεται αυθαίρετος, παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα:

*** Ελλάδα και  Σουηδία έχουν περίπου τον ίδιο πληθυσμό. Με την Σουηδία να είναι απάνω από έξη φορές μεγαλύτερη σε έκταση, άρα να έχει εκ των πραγμάτων πολύ μικρότερο συνωστισμό ανθρώπων. Αρκεί να συγκρίνουμε, πληθυσμιακώς,  τις δυο πρωτεύουσες . Το πολεοδομικό συγκρότημα Αθηνών-Πειραιώς και περιχώρων συγκεντρώνει 3.181.872 ανθρώπους.  Το αντίστοιχο της Στοκχόλμης περίπου ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες.

*** Η Ελλάδα θρηνεί  121 απώλειες σε ανθρώπινες ζωές από τον κορονοϊό, ενώ η Σουηδία 1765, δηλαδή σχεδόν δεκαπενταπλάσιο αριθμό θυμάτων. Έχουν 175 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού (έναντι 12 της Ελλάδας) και 515 ασθενείς σε σοβαρή-κρίσιμη κατάσταση (έναντι 59 της Ελλάδας).

Που οφείλεται αυτή η τεράστια διάφορα; Στο γεγονός ότι ο επικεφαλής λοιμοξιολόγος, δρ Αντερς Τέγκνελ, τις εισηγήσεις του οποίου υιοθέτησε η σουηδική κυβέρνηση, ήταν οπαδός της θεωρίας την οποία είχε ασπασθεί, αρχικώς, και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον: Της ανοσίας της αγέλης. Δεν έκλεισαν ούτε τα σχολεία, ούτε τα εστιατόρια, ούτε τα μπαράκια. Το αποτέλεσμα το βλέπετε στα ανωτέρω στοιχειά. Τώρα υψώνονται όλο και περισσότερες και όλο και εντονότερες φωνές καταδίκης αυτής της πρακτικής: Είκοσι δύο επιστήμονες με άρθρο τους την προηγούμενη εβδομάδα στη σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter κατηγόρησαν τις δημόσιες αρχές ότι απέτυχαν και ζήτησαν επειγόντως αυστηρότερα μέτρα, επισημαίνοντας τους πολλούς θανάτους από κορονοϊό στα γηροκομεία, καθώς και την υψηλότερη θνητότητα στη Σουηδία σε σχέση με τις γειτονικές σκανδιναβικές χώρες που έχουν πάρει αυστηρά μέτρα.

Την ίδια ώρα, στο Λονδίνο, οι «Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς» αποκαλύπτουν ότι οι νεκροί, ως αποτέλεσμα της αρχικής υιοθέτησης της θεωρίας περί της ανοσίας της αγέλης και της καθυστερημένες εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, είναι, στην πραγματικότητα, υπερδιπλάσιοι εκείνων που επισήμως ανακοινώνει η κυβέρνηση, δηλαδή 41.000. Διότι μετρά μόνο όσους καταλήγουν σε νοσηλευτικές μονάδες και όχι όσους πεθαίνουν στα σπίτια τους. Ενώ δίπλα μας, ο Έρντογαν, όπως αποκαλύπτεται από έρευνες έγκυρων μέσων ενημέρωσης, αποκρύπτει, δια της λογοκρισίας, τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων.

Αυτά προς ενημέρωση όσων βιάζονται, ζητώντας πλήρη άρση των περιορισμών.

 

Μοιραστείτε την είδηση