Βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων – Οι «πρώτοι» των σχολείων της Κοζάνης και τι λένε για την επιτυχία τους

5 Min Read

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, καθώς αναρτήθηκαν την Παρασκευή στα λύκεια όλης της χώρας οι βαθμολογίες των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Οι μαθητές των λυκείων της Κοζάνης είδαν από το πρωί τις βαθμολογίες των γραπτών τους και τώρα με βάση αυτές θα πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο βάσει των προτιμήσεών τους για τις σχολές.

- Advertisement -

Κάποιοι ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους, πολλοί που είναι αρκετά ευχαριστημένοι και πολλοί άλλοι που δεν τα πήγαν και τόσο καλά.

Το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν κρίνεται μόνο στις Πανελλαδικές, αφού οι ευκαιρίες που ανοίγονται στο μέλλον, εξαρτώνται από την επιμονή που θα δείξουν τα νέα παιδιά στην κατάκτηση των στόχων τους.

Ποιοι είναι οι αριστούχοι των σχολείων της Κοζάνης

1ο ΓΕΛ Κοζάνης

1η Βλάχου Ελευθερία 19.667 μόρια

2η Σιδερίδου Πολυνίκη 19.467 μόρια

 

2ο ΓΕΛ Κοζάνης

1ος Φίτσιος Θωμάς 19.023 μόρια

2η Μπονέ Ελένη 18.875 μόρια

 

3ο ΓΕΛ Κοζάνης

1η Χατζημουρατίδου Ελένη 18.871 μόρια

2ος Γιαννόπουλος Ανδρέας 18.822 μόρια

 

4ο ΓΕΛ Κοζάνης

1ος Καραγκούνης Ορέστης 19.430 μόρια

2η Πεχλιβανίδου Ευμορφία 19.208

Σκορ 97/100 στα μαθηματικά Ευαγγελία Καλαμπούκα 18.557 μόρια

 

Τι λένε οι μαθητές που αρίστευσαν απο τα λύκεια της Κοζάνης στις Πανελλήνιες Εξετάσεις- Η Ιατρική είναι ο πρώτος στόχος για τους περισσότερους

 

Μια μέρα πολλή σημαντική ήταν η χθεσινή για πολλούς μαθητές, καθώς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Για άλλη μια χρονιά τα τέσσερα γενικά λύκεια της Κοζάνης κατέγραψαν υψηλές βαθμολογίες με πρώτο το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης, στο οποίο η Βλάχου Ελευθερία συγκέντρωσε 19.667 μόρια και η Σιδερίδου Πολυνίκη 19.467 μόρια.
Υπερήφανη δηλώνει η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Θεοδώρα Μουστάκα, καθώς τόσο η ίδια όσο και οι καθηγητές συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία.
Στο 2ο Λύκειο ο Θωμάς Φίτσιος με 19.023 μόρια και η Ελένη Μπονέ πρώτευσαν με 18.875 μόρια. «Είμαι πολύ ευχαριστημένοι με την επίδοσή μου και θα καταφέρω πιστεύω να φτάσω στο στόχο μου» δήλωσε η αριστούχος Ελένη Μπονέ που στις προτιμήσεις της συγκαταλέγονται οι Ιατρικές σχολές και τα Πολυτεχνεία. Όσο για το διάβασμα που έκανε το προηγούμενο, διάστημα, η Ελένη πιστεύει ότι άξιζε.
Στο 3ο ΓΕΛ η Χατζημουρατίδου Ελένη με 18.871 μόρια και ο Γιαννόπουλος Ανδρέας  με 18.822 μόρια ήταν οι πρώτοι. «Δούλεψα πάρα πολύ όλη τη χρονιά, ζορίστηκα, είχα πολύ άγχος, αλλά αφού ανταμείφθηκαν οι κόποι μου, μόνο χαρά μπορώ να νιώσω» τόνισε η Ελένη, που θέλει να περάσει στην Ιατρική Θεσσαλονίκης.
«Διάβασα πολύ όλη τη χρονιά» λέει ο Ανδρέας Γιαννόπουλος που έχει κι αυτός ως πρώτο στόχο την Ιατρική.
Στο 4ο ΓΕΛ πρώτος είναι ο Καραγκούνης Ορέστης με 19.430 μόρια, δεύτερη η Πεχλιβανίδου Ευμορφία με 19.208, ενώ το υψηλότατο σκορ 97/100 έκανε στα μαθηματικά η Ευαγγελία Καλαμπούκα που συγκέντρωσε 18.557 μόρια.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος απο την επίδοσή μου» δηλώνει ο Ορέστης Καραγκούνης που θέλει να περάσει στην Ιατρική. Ο ίδιος δηλώνει ότι  η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα της συνολικής προσπάθειας και όχι μιας μόνο χρονιάς. Επίσης, προσθέτει ότι οι πανελλαδικές δεν θα πρέπει να μας αποκόπτουν απο τα πράγματα που αγαπάμε.
Απο το ίδιο λύκειο ξεχώρισε η Ευαγγελία Καλαμπούκα που στα δύσκολα θέματα των μαθηματικών αρίστευσε. «Χρειάζεται αρκετή μεθοδικότητα, σωστό διάβασμα, ενώ η μεγάλη αγάπη για τα μαθηματικά και η ενασχόλησή μου όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν τα στοιχεία που με βοήθησαν» λέει η Ευαγγελία που θέλει να περάσει στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς της Θεσσαλονίκης.
Η υποβολή του Μηχανογραφικού θα γίνει φέτος όπως και πέρυσι ηλεκτρονικά και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι: http: //exams.it.minedu.gov.gr. Μηχανογραφικό Δελτίο μπορούν να υποβάλουν όσοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2016, είτε με το νέο είτε με το παλαιό σύστημα και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο, και όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2014 ή 2015, διεκδικώντας το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση