Βγήκαν στους δρόμους οι φορτηγατζήδες των Σερβίων

2 Min Read

Διεκδικούν τη συμμετοχή τους στη μεταφορά του λιγνίτη

Στους δρόμους βγήκαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών από την ευρύτερη περιοχή των Σερβίων οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στην μεταφορά του λιγνίτη από το ορυχείο της ΜΕΤΕ προς τον ΑΗΣ Μελίτη, ενώ έχουν μείνει «εκτός» και από τη μεταφορά λιγνίτη προς τη γείτονα χώρα. 

- Advertisement -

Περισσότερα από 60 φορτηγά δημοσίας χρήσεως βρέθηκαν παρατεταγμένα στην είσοδο της πόλης των Σερβίων επί της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας και παρέμειναν στο σημείο χωρίς να κλείσουν το δρόμο. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και οι αγρότες από το μπλόκο των Κοίλων για να συμπαρασταθούν στους φορτηγατζήδες της περιοχής, οι οποίοι αναφέρουν πως έχουν να κάνουν μεροκάματο από τον Νοέμβριο του 2023.

Οι φορτηγατζήδες σκοπεύουν να διεκδικήσουν αγωνιστικά την υλοποίηση του αιτήματός τους για τη συνέχιση λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης και την ολοκλήρωση της σχετικής σύμβασης της ΔΕΗ με το ορυχείο της ΜΕΤΕ, που προβλέπει τη μεταφορά ακόμη 145 τόνων λιγνίτη προς τη συγκεκριμένη μονάδα της Π.Ε. Φλώρινας.

Η ΜΕΤΕ διακινεί λιγνίτη προς τη Βόρεια Μακεδονία, με την εταιρεία στη γείτονα χώρα να μην επιθυμεί να συνεργαστεί με τους ιδιοκτήτες φορτηγών από την περιοχή των Σερβίων, με αποτέλεσμα τα φορτηγά τους -όπως υποστηρίζουν- να βρίσκονται παροπλισμένα στις αυλές των σπιτιών τους και οι ίδιοι, χωρίς μεροκάματο.

Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών έχουν διατυπώσει σχετική πρόταση στην εταιρεία που εδρεύει στη γείτονα χώρα, χωρίς ωστόσο, να βρουν ανταπόκριση.

Τον αγώνα των φορτηγατζήδων στηρίζει η Δημοτική Αρχή Σερβίων, όπως έγινε γνωστό μετά την συνάντηση που είχαν με τον Δήμαρχο Σερβίων κ. Χρήστο Ελευθερίου.

Η τελευταία μεταφορά λιγνίτη με φορτηγό από τη ΜΕΤΕ προς τον ΑΗΣ Μελίτης έγινε στις 4 Νοεμβρίου του 2023 και έκτοτε οι δεκάδες οδηγοί βλέπουν ακινητοποιημένα τα φορτηγά τους.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ Κοζάνης

Μοιραστείτε την είδηση