Βίκος Street Relays στην Κοζάνη- Μια σπουδαία διοργάνωση με κοινωνική διάσταση

2 Min Read

 

Μια αθλητική διοργάνωση με σημαντική κοινωνική διάσταση, θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη την Κυριακή 22 Μαίου. Πρόκειται για το Βίκος Street Relays, ένα πρωτοποριακό αγώνα  σκυταλοδρομιών δρόμου, στο κέντρο της Κοζάνης, που απευθύνεται  σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτου φυσικής κατάστασης και  ταυτίζονται και συνυπάρχουν αρμονικά ο αγωνιστικός και ο μαζικός αθλητισμός.  Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του αγώνα θα δοθούν στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων με Αναπηρία Ηλιαχτίδα.

- Advertisement -

Σήμερα παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου για τον αγώνα, με την παρουσία του μεγάλου Κοζανίτη σπρίντερ και οργανωτικού υπεύθυνου  Γιώργου Θεοδωρίδη, του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, του Εντεταλμένου συμβούλου  αθλητισμού της Περιφέρειας  Δημήτρη Καρακασίδη, της Προέδρου του ΟΑΠΝ Φανής Φτάκα, του Πρόεδρου του Φιλαθλητικού Σύλλογου Κλασικού Αθλητισμού Κοζάνης Νίκου Κιβρακίδη, του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας «Ηλιαχτίδα» Σάκη Λότσιο,  τον πρόεδρο του ΣΔΥ Κοζάνης Τάκη Σταθόπουλο και εκπροσώπων των χορηγών.

Τα Street Relays ξεκίνησαν το 2014 σε έξι πόλεις σε όλη την Ελλάδα και είχαν μεγάλη επιτυχία με συμμετοχή παιδιών, μεγάλων και ατόμων με αναπηρία σε μία κυκλική διαδρομή και με μία μοναδική αίσθηση ενός αθλητικού πάρτυ.

Τη σκυτάλη πήρε το 2015 με ορμή και οι αγώνες ξεκίνησαν από την Καλαμάτα στη 1 Μαρτίου και ακολούθησαν άλλες επτά πόλεις της Ελλάδας για όλο το χρόνο με τους συμμετέχοντες να παίρνουν τη σκυτάλη και να συνεχίζουν τη διαδρομή για μία άλλη κουλτούρα στον αθλητισμό και στη ζωή.

Για να φτάσουμε στο 2016 όπου πλέον τα Street Relays καθιερώθηκαν ως η μεγαλύτερη πανελλαδική σειρά αγώνων δρόμου στην Ελλάδα με οκτώ αγώνες σε Καλαμάτα, Γλυφάδα, Καβάλα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πειραιά, όπου περισσότεροι από 20.000 χιλιάδες δρομείς, μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στη μεγάλη παρέα των relays.

Το ατομικό αγώνισμα του τρεξίματος μετατρέπεται σε ομαδικό και οι παρέες παίρνουν τη σκυτάλη.

Στην Κοζάνη θα υπάρχουν 5 αγωνίσματα:

4*2500m (12 ευρώ)

2*5000m (10 ευρώ)

1*1000m (8 ευρώ)

4*50m (παιδιά δωρεάν)

4*100 ([παιδιά δωρεάν)

Περισσότερες πληροφορίες

 

Μοιραστείτε την είδηση