Βρέθηκαν τα συντρίμμια του Diamond στην κορυφογραμμή του Μιτσικελίου – Νεκρός σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ιρακινών αερογραμμών ο 32χρονος Ιρακινός χειριστής

2 Min Read

Σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στο τελευταίο δηλαδή σημείο που είχε επικοινωνία με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, βρέθηκε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που αγνοούνταν από το μεσημέρι της Κυριακής. Το απόγευμα της Τετάρτης και λίγο πριν την δύση του ηλίου, το καναντέρ που συμμετείχε στις έρευνες εντόπισε το αεροσκάφος στην πίσω πλευρά του όρους Μιτσικέλι κοντά στο χωριό Κρυόβρυση. Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο ενημερώθηκε αμέσως το ελικόπτερο Super Puma και στο σημείο κατέβηκε διασώστης για να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για τα συντρίμμια του Diamond DV20 Katana με νηολόγιο SX-ABP.
Η εικόνα που περιέγραψε το πλήρωμα του Puma, είναι ότι μέρος του αεροσκάφους είναι καλυμμένο από χιόνι. Το αεροσκάφος βρέθηκε σε χαράδρα πάνω από το Καβαλάρι του Ανατολικού Ζαγορίου μεταξύ Λιγγιάδων των Ιωαννίνων.

Νεκρός ο 32χρονος Ιρακινός χειριστής
Μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του αεροσκάφους δόθηκε σήμα στις επίγειες δυνάμεις να προσεγγίσουν το σημείο. Αυτήν την ώρα (20:00) η ΕΜΑΚ και οι εθελοντές προσεγγίζουν το σημείο με μεγάλη προσοχή λόγω του δύσκολου ανάγλυφου και του χιονιού. Ο 32χρονος Ιρακινός χειριστής είναι νεκρός, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Iraqi Airways που δημοσιεύτηκε στο Facebook. Τόσο η εικόνα προφίλ της Iraqi όσο και της Egnatia Aviation είναι από το απόγευμα «μαύρες» σε ένδειξη πένθους. Τα σχόλια χρηστών και συναδέλφων του άτυχου πιλότου κάτω από τις αναρτήσεις είναι δεκάδες.

- Advertisement -

 

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής στο Twitter

Μοιραστείτε την είδηση