Βροχές και χιόνι στα υψηλά υψόμετρα τις επόμενες μέρες

2 Min Read

Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν την χώρα μας τις επόμενες μέρες, ενώ ήδη από ο καιρός παρουσίασε επιδείνωση με βροχές.

Η σημερινή ημέρα χαρακτηρίστηκε από ισχυρούς νοτιάδες με δυνατές ριπές ανέμου, αλλά υψηλή σχετικά θερμοκρασία. Χαρακτηριστική ήταν, επίσης,  σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταθερή υποχώρηση, ώστε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα προς το ξημέρωμα του Σαββάτου, τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους, όπως προβλέπει ο προγνώστης καιρού Γιώργος Βασιλειάδης. Πιθανότητα για χιόνι σημειώνουν πολλές περιοχές κυρίως της Καστοριάς-Νεστορίου-Τσοτυλίου, με υψόμετρο άνω των 800 μ. και πρόσκαιρα και λίγο χαμηλότερα.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη «φαίνεται πως Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά και Φλώρινα θα έχουν μόνο βροχή, με την Καστοριά να έχει αυξημένη πιθανότητα για μια σύντομης διάρκειας χιονόπτωση το ξημέρωμα του Σαββάτου που θα μετατραπεί σε βροχή».

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας είναι πιθανή η έλευση ψυχρών αέριων μαζών, οπότε και ο χειμώνας θα κάνει με μεγάλη καθυστέρηση την εμφάνισή του.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000-1200 μέτρα).

Από το Σάββατο (21-01-2023) έως και τη Δευτέρα (23-01-2023)

1) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έως το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και εκ νέου από το βράδυ της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας.

β) από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και εκ νέου από το μεσημέρι της Δευτέρας έως το βράδυ.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα) κατά τη διάρκεια του Σαββάτου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο Twitter (@EMY_HNMS).

 

Μοιραστείτε την είδηση