Ξανά φανάρια στη γέφυρα Σερβίων για τις εργασίες στεγάνωσης

2 Min Read

Νέες παρεμβάσεις συντήρησης ξεκινούν από σήμερα στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων στο πλαίσιο των εργασιών ανακατασκευής του ταλαιπωρημένου καταστρώματος της που είχε να συντηρηθεί δεκαετίες. Οι εργασίες θα γίνουν στο επίμαχο τμήμα της γέφυρας και σε μήκος τριακοσίων μέτρων για να προστατέψουν όλο το διασωστικό έργο που προηγήθηκε.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Χάρη Γκοβεδάρο, οι εργασίες στεγάνωσης, που θα γίνουν στο πλαίσιο του έργου, θα απαιτήσουν την μονοδρόμηση της γέφυρας που θα προκύψει από την επαναλειτουργία των φαναριών.

Μέχρι τέλος Μαΐου, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, αναμένεται να διαρκέσουν οι νέες εργασίες συντήρησης στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων. Οι εργασίες αφορούν στην ανακατασκευή του καταστρώματος τμήματος της γέφυρας μήκους 300 μέτρων με προϋπολογισμό 285 χιλιάδες ευρώ.

xr:d:DAFX2FWiCA8:581,j:1940349982165174293,t:24041015

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αποξήλωση του υπάρχοντος ασφαλτοτάπητα, την στεγάνωση της πλάκας καταστρώματος, την κατασκευή αποχετευτικού συστήματος απορροής των ομβρίων υδάτων και τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα με κάλυψη αρμών με ασφαλτομαστίχη στο τμήμα της προβολοδόμησης, στο οποίο θα γίνει η στεγάνωση.

Ωστόσο, κατά τις εργασίες της στεγάνωσης απαιτείται η μονοδρόμηση κυκλοφορίας και γι’ αυτόν τον λόγο θα επαναλειτουργήσουν οι φωτεινοί σηματοδότες που βρίσκονται στις δυο πλευρές της γέφυρας. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Χάρη Γκοβεδάρο «κατά τη διάρκεια του έργου θα γίνουν δοκιμαστικές φορτίσεις σε τμήματα της προβολοδόμησης και αμφιέρειστων, στο πλαίσια των προληπτικών ελέγχων αντοχής της γέφυρας, κατά τη διάρκεια των οποίων θα απαιτηθεί ολιγόωρη ολική διακοπή κυκλοφορίας της γέφυρας. Η σκοπιμότητα των εργασιών που περιλαμβάνονται έχει να κάνει με την προστασία του τμήματος της προβολοδόμησης από έκθεση σε περιβάλλον υγρασίας και από περαιτέρω οξείδωση του σιδηρού οπλισμού  και των τενόντων της, έως ότου λάβουν χώρα οι εργασίες ενίσχυσης και αναβάθμισης του συνόλου της γέφυρας».

Μοιραστείτε την είδηση