Ξεχώρισαν τα “Προϊόντα Γης Βοϊου” στα βραβεία του Γαστρονόμου

2 Min Read

Το βραβείο παραγωγής οσπρίων πήρε σε μια σημαντική τελετή που διοργάνωσε το περιοδικό “Γαστρονόμος” της “Καθημερινής” η εταιρεία Προϊόντα Γης Βοίου.
Παρουσιάζοντας την εταιρεία οι διοργανωτές έκαναν λόγο για μια ομάδα νέων ανθρώπων που με γνώση, κέφι, επιμονή και όραμα επενάφεραν δυναμικά την καλλιέργεια της φακής.
Σήμερα δέκα χρόνια μετά και με τη συνεργασία 150 αγροτών τα “Προϊόντα Γης Βοίου” σε ετήσια παραγωγή φθάνουν τους1500 τόνους σε φακές, φασόλια, ρεβύθια και φάβα, ενώ εξάγονται σε απαιτητικές αγορές όπως Ιαπωνία, Γερμανία, ΗΠΑ και Καναδάς.
Το βραβείο παρέλαβε ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης ο οποίος είπε ότι αποτελεί ηθική επιβράβευση των μετόχων κι έρχεται σε μια συγκυρία που η εταιρεία ξεδιπλώνει ένα επιχειρηματικο σχέδιο, με στόχο να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της και να βελτιώσει τον εξοπλισμό της.
Η εταιρεία ξεκίνησε το 2009 με ένα σύγχρονο διαλογητήριο οσπίρων και “με βαθύτατη πίστη και άοκνη προσπάθεια καταφέραμε να πείσουμε τους ντόποιους να παράγουν όσπρια”, όπως ανέφερε ο κ. Παπαϊορδανίδης. Τέλος, ο κ. Παπαϊορδανίδης μίλησε και για την συνεισφορά στην τοπική οικονομία μέσω των ανθρώπων που ασχολούνται με τον κλάδο της παραγωγής, ως απάντηση στην επερχόμενη μεταλιγνιτική περίοδο.
Η εταιρεία έλαβε το βραβείο παραγωγής οσπρίων, τιμώμενη μαζί με άλλες 14 εταιρείες από ολόκληρη την Ελλάδα, στην 12η εκδήλωση απονομής των «Βραβείων Ποιότητας».

Μοιραστείτε την είδηση