Ξεκινά η λειτουργία του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Εορδαίας στον χώρο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου

3 Min Read

Την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Εορδαίας και την έναρξη λειτουργίας του από το Σεπτέμβριο  στον χώρο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πολιτικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Εορδαίας Αναστασίας Πράπα, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, με θέμα την λειτουργία του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Εορδαίας στον χώρο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κατερίνα Κάτσιου και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Εορδαίας Δημήτρης Τσίπρας.

- Advertisement -

Όπως ανέφερε η κα Πράπα «οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις κατασκευάστηκαν από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, παραχωρήθηκαν στον Δήμο Εορδαίας και εμείς με τη σειρά μας, μετά από συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, ανακοινώνουμε σήμερα την αποπεράτωση των εργασιών και την ετοιμότητα του χώρου για πλήρη λειτουργία από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Θα υπάρχει από φέτος σίτιση των παιδιών και ειδικά εξοπλισμένο λεωφορείο που θα εξυπηρετεί την μεταφορά των παιδιών προς τον σταθμό.

Ο συγκεκριμένος βρεφονηπιακός σταθμός έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές τάσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές».

Η Κα Πράπα επισήμανε επίσης πως  «συγκεκριμένο έργο έρχεται να καλύψει μια σημαντική κοινωνική ανάγκη και να προσφέρει όχι απλώς φύλαξη αλλά διαπαιδαγώγηση στα βρέφη και τα νήπια, όταν αυτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον. Γιατί ο βρεφονηπιακός σταθμός δεν είναι ένας χώρος όπου μια μητέρα μπορεί απλώς να αφήσει το παιδί της για κάποιες ώρες σε ασφαλές περιβάλλον, για να ασχοληθεί με τις άλλες υποχρεώσεις της. Είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος και εξοπλισμένος χώρος, με εξειδικευμένο προσωπικό, όπου υπάρχουν οι δυνατότητες φροντίδας, ανάπτυξης και κοινωνικοποίησης του παιδιού. Είναι, δηλαδή, μια μονάδα αγωγής για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας, που θα βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν κινητικό συντονισμό, αντίληψη του χώρου και θα τα εισάγει στην ομαδική ζωή και τη συνεργασία. Με λίγα λόγια θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά. Επιπλέον, θα διευκολύνει, θα ευαισθητοποιήσει αλλά και θα καθοδηγήσει τους εργαζόμενους γονείς σε θέματα διατροφής, ημερήσιας φροντίδας και κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.  Ένας σύγχρονος και κατάλληλα οργανωμένος παιδικός σταθμός, μπορεί να προσφέρει ποιοτική αγωγή στα παιδιά, εφαρμόζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Μπορεί, επιπλέον, να τα προετοιμάζει όσο καλύτερα γίνεται στην πιο ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους, την προσχολική ηλικία. Οι γονείς ανεξάρτητα από την αγάπη, δεν διαθέτουν πάντα τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζονται για την ανατροφή των παιδιών. Όμως, τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, σύμφωνα με την επιστήμη, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ανάπτυξη βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, τη διαμόρφωση της προσωπικότητας τους αλλά και την υιοθέτηση των βασικών κανόνων συμπεριφοράς στην αυριανή τους ζωή».

 

Μοιραστείτε την είδηση