Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της λύσσας

1 Min Read

Απομακρύνθηκε προς το παρόν ο κίνδυνος εξάπλωσης της λύσσας, αφού οι εμβολιασμοί από αέρος, όπως όλα δείχνουν, απέδωσαν μιας και τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει εμφανιστεί κρούσμα.
Οι εμβολιασμοί ξεκινούν και πάλι από τις αρχές του Οκτώβρη με ειδικά δολώματα για αλεπούδες που θα ρίξουν τα αεροσκάφη σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις της περιοχής.
«Ο κίνδυνος φαίνεται ότι μειώνεται. Έχουμε χρόνια να δούμε κρούσμα. Φαίνεται ότι ο εμβολιασμός από αέρος έχει αποτέλεσμα» δηλώνει ο προϊστάμενος της διεύθυνσης κτηνιατρικής υπηρεσίας Θεόφιλος Καντζόγλου.
Τα τελευταία χρόνια γίνεται καμπάνια φθινόπωρο και άνοιξη. Τα δολώματα έχουν χρώμα σκούρο καφέ και είναι στο μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων. Πρόκειται για δολώματα που δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με γυμνά ανθρώπινα χέρια, γι’ αυτό και φέρουν προειδοποιητική σήμανση να μην αγγιχτούν από άνθρωπο.
Σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί μια αλεπού να έχει περίεργη συμπεριφορά και να μην επηρεάζεται από την ανθρώπινη παρουσία, το πιθανότερο είναι ότι αυτή θα έχει προσβληθεί από λύσσα γι’ αυτό και πρέπει να ειδοποιηθούν άμεσα τα αρμίδια τμήματα κτηνιατρικής.
«Τα ζώα που έχουν προσβληθεί έχουν περίεργη συμπεριφορά είτε είναι πολύ επιθετικά είτε περιπλανιούνται σαν χαμένα» λέει ο κ. Καντζόγλου.

Μοιραστείτε την είδηση