Ξεκινά σήμερα η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος -Προαιρετικά ανοιχτά τα μαγαζιά αυτή την Κυριακή

2 Min Read

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος στα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης, που θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019.
Οι ημερομηνίες της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου είναι δεσμευτικές για τα εμπορικά καταστήματα της αγοράς μας και δεν επιτρέπεται παράταση της εκπτωτικής περιόδου πέραν της 9ης Νοεμβρίου.
Παράλληλα αυτή την Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά. Ένα μέτρο, που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια και έχει διχάσει αρκετά τον κόσμο της εργασίας, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι σε αυτά χάνουν την καθιερωμένη αργία της Κυριακής.
Για το τρέχον έτος οι Κυριακές που έχουν απομείνει για να είναι τα καταστήματα ανοικτά με χρονολογική σειρά, είναι οι εξής:
3 Νοεμβρίου 2019
15 Δεκεμβρίου 2019
22 Δεκεμβρίου 2019
29 Δεκεμβρίου 2019
To προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας την Κυριακή είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ τα πολυκαταστήματα και τα supermarket, θα είναι ανοιχτά έως τις 20:00 το βράδυ.
Αν κρίνουμε από τα πως λειτουργούν τα πράγματα έως τώρα στην Κοζάνη, στη συντριπτική τους πλειονότητα τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά αυτή την Κυριακή. Χρήση αυτής της νομοθεσίας θα γίνει για τις Κυριακές πέριξ των Χριστουγέννων.
Πληροφορίες για την εκπτωτική περίοδο
– Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
– Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
– Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
– Οι υποχρεώσεις των καταστημάτων και οι έλεγχοι που ισχύουν κατά τη διάρκεια των τακτικών θερινών και χειμερινών εκπτώσεων, ισχύουν και για την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο του Νοεμβρίου .

Μοιραστείτε την είδηση