Ξεκινά σήμερα στο Βελβεντό το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών. 15 χορωδίες της Ελλάδας και του εξωτερικού συμμετέχουν στην διοργάνωση

2 Min Read

Ξεκινά σήμερα στο Βελβεντό το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνες». Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία χορωδιακά γεγονότα της Δυτικής Μακεδονίας με συμμετοχή 15 χορωδιών της χώρας και από το εξωτερικό.

Το Φεστιβάλ ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή 3 Ιουλίου. Η τελετή έναρξης γίνεται σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Ανοιχτό Θέατρο του Αθλητικού κέντρου Βελβεντού. Για όλες τις ημέρες η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει μουσικά σε τόπους μακρινούς αλλά και κοντινούς με τραγούδια κλασσικά και παραδοσιακά.

Στο πλαίσιο του τριήμερου Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και διάφορα τοπικά δρώμενα. Οι διοργανωτές φιλοδοξούν να γνωρίσουν στις νέες γενιές αλλά και να αφυπνίσουν στις παλαιότερες, τα ήθη, τις αρχές και τις παραδόσεις. Το 1ο  Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών έχει σαν σκοπό να καθιερωθεί και εδραιωθεί σαν θεσμός, με κύριους στόχους την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου και την καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Βελβεντού και τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχει δωρεάν μετακίνηση με λεωφορείο εντός του Βελβεντού με αφετηρία το κέντρο του χωριού. Σήμερα Παρασκευή 1 Ιουλίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορωδίες παιδικών, εφηβικών & νεανικών τμημάτων, αύριο Σάββατο χορωδίες ενηλίκων και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί μουσικό σεμινάριο.

Μοιραστείτε την είδηση