Εκδηλώσεις σε Κοζάνη, Φλώρινα και Πτολεμαΐδα
Με κεντρικό σύνθημα «“Στρατηγέ ο άνθρωπος έχει ένα ελάττωμα: Ξέρει να σκέφτεται!”… Με το ΚΚΕ μπροστά για τον Σοσιαλισμό», ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 52ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Δυτική Μακεδονία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολιτικές ομιλίες, συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις σε Κοζάνη, Φλώρινα και Πτολεμαΐδα.
Όπως αναφέρουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, μέσα από τις εκδηλώσεις επιδιώκεται να ανοίξει συζήτηση με νέους και νέες για τις κοινωνικές, πολιτικές και διεθνείς εξελίξεις, υποστηρίζοντας ότι ο προβληματισμός για όσα συμβαίνουν, η ελπίδα για μια καλύτερη κοινωνία και η ανάγκη αλλαγής του κόσμου παραμένουν επίκαιρα ζητήματα.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι οι νέοι που ανησυχούν για τις διεθνείς εξελίξεις, τους πολέμους και τα κοινωνικά προβλήματα θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.
Οι εκδηλώσεις στη Δυτική Μακεδονία ξεκινούν την Παρασκευή 12 Ιουνίου στην Κοζάνη, στο πάρκινγκ του ΟΣΕ. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Θοδωρής Κωτσαντής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με τη Ρένα Μόρφη και λαϊκό – ρεμπέτικο γλέντι με καλλιτέχνες από την περιοχή.
Η συνέχεια θα δοθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου στη Φλώρινα, στο Νέο Πάρκο. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικό αφιέρωμα στο λαϊκό και έντεχνο τραγούδι από τοπικό συγκρότημα και παραδοσιακό γλέντι με τη μπάντα των αδελφών Βαλκάνη.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 27 Ιουνίου στην Πτολεμαΐδα, στο Πέτρινο Δημοτικό Σχολείο. Ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Κανάτσιος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει standup comedy με τον Αριστοτέλη Ρήγα και παραδοσιακό γλέντι με τη Χάλκινη Πανδαισία.
Σύμφωνα με την ΚΝΕ, το 52ο Φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει χώρο πολιτικής συζήτησης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, συνδυάζοντας τις πολιτικές εκδηλώσεις με μουσικές και πολιτιστικές δράσεις στις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας.









