Ξεκίνησαν οι εργασίες διάσωσης του πετρογέφυρου της Σβόλιανη – Προσωρινό «σωσίβιο» η διάνοιξη της κοίτης του ποταμού

2 Min Read

Ξεκίνησαν οι εργασίες διάσωσης του πέτρινου γεφυριού της Σβόλιανης στο Βόϊο, το οποίο κινδυνεύει με κατάρρευση λόγω του ότι η κοίτη του ποταμού μετατοπίστηκε από την πυκνή βλάστηση και τα νερά διαβρώνουν το βράχο που στέκεται.
Το θέμα ανέδειξε το kozani.tv πριν μερικούς μήνες με ρεπορτάζ του Αργύρη Παφίλη που κινητοποίηση την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και τις τεχνικές της υπηρεσίες, οι οποίες προγραμμάτισαν τις απαραίτητες εργασίες.
«Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκαταστάση των ζημιών. Το πρώτο βήμα είναι ο καθαρισμός της κοίτης από φερτά υλικά, έτσι ώστε να μην κινδυνεύει το πετρογέφυρο από τα πολλά νερά που θα κατεβούν το χειμώνα» λέει ο Ηλίας Τζαβέλας, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίας Σωτήρας.
Το επόμενο βήμα είναι να τελειώσει και η μελέτη από την πλευρά της αρχαιολογίας στην Περιφέρεια, ώστε μέχρι το καλοκαίρι να δημοπρατηθεί το έργο.

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 5 Δεκεμβρίου με τον καθαρισμό της κοίτης και στη συνέχεια η υπηρεσία νεότερων μνημείων και τεχνικών έργων θα ολοκληρώσει την αποτύπωση του γεφυριού, για να προχωρήσει η μελέτη που θα ορίζει τις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του όμορφου γεφυριού που χτίστηκε το 1850.
«Ως εκπρόσωπος της κοινότητας θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και συγκεκριμένα τον κ. Πλακεντά και τις τεχνικές υπηρεσίες που από την πρώτη στιγμή μας συμπαραστάθηκαν δείχνοντας ενδιαφέρον για το έργο» λέει ο κ. Τζαβέλας.

- Advertisement -
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση