Ξεκίνησε η 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνη

2 Min Read

Ξεκίνησε η 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και σε 125 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, με τίτλο “Γίνε ο εξερευνητής του κόσμου”, για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.
Η συνέχεια του προγράμματος:

17 Ιουνίου, 10:00-11:30, το πρωί
Γιορτή έναρξης – Το μπλουζάκι του εξερευνητή -Εργαστήριο ραπτικής.
Με όλους τους εθελοντές
Για όλες τις ηλικίες. Χωρίς προεγγραφή. Στη βιβλιοθήκη.
Να φέρετε μαζί σας ένα μονόχρωμο μπλουζάκι.

- Advertisement -

Σήμερα φτιάχνουμε το μπλουζάκι του εξερευνητή, ένα ρούχο με πολλές τσέπες για να χωρούν τα μικροσκοπικά αντικείμενα που θα βρίσκουμε στις εξορμήσεις μας.
«Ο Αντώνης έκανε πολλά δύσκολα πράματα. Έκανε τούμπες τρεις στη σειρά, -και θα έκανε, λέει, και τέσσερις, αν ήταν πιο μεγάλη η κάμαρα και αν δε χτυπούσε ο τοίχος στα ποδάρια του. σκαρφάλωνε στη γαζία της αυλής του σπιτιού, χωρίς ν’ αγγίξει τον τοίχο. κάθε πρωί στη θάλασσα βουτούσε το κεφάλι του στο νερό κι έμενε τόση ώρα με κλειστό στόμα και ανοιχτά μάτια, και δεν πνίγουνταν ποτέ. Και άλλα πολλά έκανε ο Αντώνης.
Έπειτα είχε πάντα γεμάτες τις τσέπες του από τόσους θησαυρούς. Τι δεν έβρισκες μέσα! Καρφιά, βώλους, βότσαλα, σπάγκους, κάποτε και κανένα κομμάτι μαστίχα μασημένη, και πάνω απ’ όλα το τρίγωνο γυαλί, που είχε πέσει από τον πολυέλαιο της εκκλησίας και που έκανε τόσα ωραία χρώματα, σαν το έβαζες στον ήλιο. Ολόκληρο πλούτο είχαν αυτές οι τσέπες του Αντώνη.»
Πηνελόπη Δέλτα, Ο Τρελαντώνης, Βιβλιοπωλείον της Εστίας»

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), υλοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε 125 ελληνικές πόλεις. Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης, για πέμπτη συνεχή χρονιά, είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Πληροφορίες – εγγραφές: www.kozlib.gr / Τηλ.: 24613 50435 & 2461022245. Ώρες: 10:00 – 14:00 καθημερινά.

Μοιραστείτε την είδηση