Ξεκίνησε η έκθεση έργων των αποφοίτων και τελειοφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης

2 Min Read

Τα εξαιρετικά έργα των  αποφοίτων και τελειοφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΕΤ), παρουσιάζονται στο  Φουαγιέ της Αίθουσας Τέχνης Κοζάνης. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα.  Στην έκθεση παρουσιάζονται κυρίως έργα της Δανειστικής Πινακοθήκης του ΤΕΕΤ. Η Δανειστική Πινακοθήκη είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός: κάθε απόφοιτος του τμήματος παραχωρεί ένα του έργο στο Τμήμα που γίνεται απόκτημα της Πινακοθήκης. Τα έργα παραχωρούνται σε φορείς που θέλουν να τα τοποθετήσουν στους χώρους τους. Ο Δήμος Κοζάνης και το ΤΕΕΤ έχουν υπογράψει διμερές μνημόνιο για πραγματοποίηση σειράς συνεργασιών στον πολιτιστικό τομές με επίκεντρο τα εικαστικά. Σtο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας πραγματοποιείται η έκθεση των έργων που έχουν παραχωρηθεί από το ΤΕΕΤ στον Δήμο Κοζάνης με μακρόχρονο δανεισμό.

Τα έργα αναδεικνύουν τη δυναμική των αποφοίτων του ΤΕΕΤ και το ουσιαστικό καλλιτεχνικό έργο που πραγματοποιείται στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με έδρα τη Φλώρινα αλλά με δραστηριότητες σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.

- Advertisement -

Τα έργα της Δανειστικής Πινακοθήκης είναι των αποφοίτων:
Carida Piro, Αντωνίου Νικόλαος, Θεοφίλου Μαρία, Καπλάνη Εύη, Κόντογλη Τίνα, Λιάπη Φρόσω, Μπιλίτσα Μαριέλλα, Παπαδόπουλος Θεοδόσης, Σαβίνο Ίλια, Σμυρνιός Αντώνης, Χρυσοπουλίδου Σταυρούλα.

Συμμετέχουν οι τελειόφοιτοι:
Βουδουρέλλη Ελένη, Διονυσοπούλου Γλύκα, Κουμπέτση Αθανασία, Λιόγγος Γιώργος, Στυλιανού Βικτώρια
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιουνίου.

 

Μοιραστείτε την είδηση