Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου κτηρίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης- Λ. Ιωαννίδης: Ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες για να φτάσουμε εδώ- Διασφαλίζουμε το μέλλον της

3 Min Read

Άνοιξε τις πύλες του το νέο κτήριο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Εκεί βρέθηκε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους  εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης και ευχαρίστησε τους πολλούς ανθρώπους  που συνέβαλαν άνθρωποι για να δημιουργηθεί και να εγκατασταθεί η βιβλιοθήκη στον νέο της χώρο.

«Μέχρι  να φτάσουμε στην έναρξη λειτουργίας του νέου κτηρίου τίποτα δεν ήταν δεδομένο ή εύκολο. Με δική μας πολιτική βούληση και διάθεση  στηρίξαμε πλήρως την υπόθεση βιβλιοθήκη και ξεπεράσαμε κάθε δυσκολία που είχαμε και αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε και στο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

- Advertisement -

Τόνισε πως « η βιβλιοθήκη είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Κοζάνη, ένα μεγάλο στοίχημα και για την ευρύτερη περιοχή γιατί συμβαδίζει με την στρατηγική της πόλης και της περιοχής για την ανάδειξη του πολιτισμού σε ένα ιδιαίτερο στοιχείο της ταυτότητας και της καθημερινότητας των πολιτών. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε και άλλα πράγματα να δούμε…».

Επίσης αναφέρθηκε στην προετοιμασία των εγκαινίων που θα γίνουν σε περίπου ένα μήνα παρουσία του προέδρου της δημοκρατίας «τα εγκαίνια θα είναι λαμπρά, έτσι όπως πρέπει να είναι, έτσι όπως ταιριάζει στην περίσταση της στιγμής, στην ιστορικότητα της. Σηματοδοτώντας έτσι το μέλλον».

Από τη δική της πλευρά η διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ιωάννα Στεργιοπούλου στάθηκε στους αγώνες που ξεκίνησαν από το 2008 για την ανέγερση και μεταφορά του κτιρίου σε άλλο χώρο, ενώ τόνισε την αγάπη των Κοζανιτών για αυτή, καθώς την πρώτη κιόλας μέρα συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού. «Μετά από πολλούς αγώνες και κόπους ξεκινήσαμε να λειτουργούμε από χθες. Θέλω να επισημάνω -γιατί μου έκανε εντύπωση – πως την πρώτη μέρα επισκέφθηκαν την βιβλιοθήκη για να δουν τους χώρους αλλά και να διαβάσουν 200 άτομα παρά το ότι δεν βρίσκεται σε κεντρικό σημείο και ήταν κάτι που μας προβλημάτισε».

Η κ. Στεργιοπούλου έκανε γνωστό και το καινούργιο τμήμα που φιλοξενεί η βιβλιοθήκη πλέον           « η βιβλιοθήκη επειδή στηρίζεται το μεγαλύτερο μέρος στα παιδιά και με το άνοιγμα των σχολείων σήμερα, η βιβλιοθήκη μας πρώτη φορά αποκτά ένα ξεχωριστό τμήμα το παιδικό, όπου θα γίνονται δράσεις και λειτουργεί ήδη από χθες το απόγευμα ».

Αξίζει να σημειωθεί πως δίνονται στο κοινό το αναγνωστήριο, το media lab ενώ θα γίνονται και ξεναγήσεις στη συλλογή των παλαιών εντύπων.

Επίσης η διευθύντρια απεύθυνε κάλεσμα σε όλον τον κόσμο της περιοχής να πλαισιώσει τη γιορτή των εγκαινίων «Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν αυτό το νέο βήμα».

 

Μοιραστείτε την είδηση