Ξεκίνησε η λειτουργία του ΚΕΥΔ στην Κοζάνη – Που πρέπει να απευθύνονται οι πολίτες για να κλείσουν ραντεβού

1 Min Read

Στη διάθεση των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Υποστήριξης Δανειοληπτών με έδρα την Κοζάνη, το οποίο στεγάζεται στο Διοικητήριο.
Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης τονίζει πως η λειτουργία του είναι καθοριστική για τη στρατηγική που υλοποιείται για την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης.
«Έχουμε έλλειμμα στην ενημέρωση. Δυστυχώς ο κόσμος δεν τα γνωρίζει αυτά. Δεν ξέρει τι ισχύει από τη νομοθεσία. Ακούει διάφορα. Ο ρόλος των κέντρων είναι αν εξηγήσουν τι ισχύει» επισημαίνει ο κ. Κουρμούσης, ενώ διευκρινίζει ότι υπάρχει πλάνο για λειτουργία τέτοιων κέντρων σε 120 σημεία σε όλη τη χώρα.
Τα κέντρα παρέχουν συμβουλές σε δανειολήπτες, καθώς και τη δυνατότητά τους να κάνουν χρήση εξωδικαστικού συμβιβασμού, τους ενημερώνουν για τη διαδικασία των πλειστηριασμών, τον κώδικα δεοντολογίας αλλά και γενικότερα για την ισχύουσα νομοθεσία.
Όσοι θέλουν να επισκεφθούν το Κέντρο στην Κοζάνη, θα πρέπει να τηλεφωνήσουν για να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2132125730.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση