Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με το Λεωνίδα Καβάκο

3 Min Read

Από το viva.gr μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους όσοι θέλουν να έχουν τη μεγάλη τύχη να παρακολουθήσουν από κοντά μια ανεπανάληπτη συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα υπό την αιγίδα του κορυφαίου βιολονίστα και αρχιμουσικού Λεωνίδα Καβάκου, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, στις 7 το απόγευμα, στην Κεντρική Σκηνή του Δη.Πε. Θεάτρου Κοζάνης.
Όπως αναφέρει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών:
Κάθε χρόνο, ξεχωριστή θέση, στην καρδιά αλλά και τον προγραμματισμό μας, έχουν οι συναυλίες του προγράμματος «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά». Συναυλίες αξιώσεων, που πραγματοποιούνται για τέταρτη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του παγκοσμίως κορυφαίου βιολονίστα και αρχιμουσικού Λεωνίδα Καβάκου. Στόχος, να έρθει η λόγια μουσική κοντά στους λιγότερο ευνοημένους. Και βέβαια, δεν θα σταθούμε σε όσα μας δένουν με τον Λεωνίδα Καβάκο, γιατί είναι πλέον γνωστά. Θα υπενθυμίσουμε, ωστόσο, ότι η σύμπραξή μας θεμελιώνεται στη βάση ενός κοινού συστήματος αξιών. Πηγάζει από την ανάγκη του παγκοσμίως κορυφαίου Έλληνα να προσφέρει, που μας εμπνέει.
Κάθε συναυλία και μια διαφορετική πόλη, ώσπου η «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά» να παρασύρει στο ρυθμό της όλη την Ελλάδα. Φέτος, με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από τη γέννηση του Ελληνικού Κράτους, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τιμά τις ανατρεπτικές και πρωτοποριακές πράξεις. Τους ήρωες της ιστορίας αλλά και της καθημερινότητας. Ουσιαστικά, τιμά τις πράξεις προσφοράς, που βρίσκονται και στον πυρήνα του προγράμματος «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά».
Σε λίγες μέρες, το γόνιμο αυτό Πρόγραμμα, θα μας ταξιδέψει στην Κοζάνη και την Κομοτηνή. Το ενδιαφέρον, παλιών και νέων φίλων της συμφωνικής μουσικής, εύλογα οξυμένο. Γιατί ο διεθνούς ακτινοβολίας Έλληνας μουσικός, χτίζει ένα μύθο σε κάθε του εμφάνιση. Ως αρχιμουσικός, αλλά και ως σολίστ, δημιουργεί αυτήν τη μυστηριώδη, άρρητη, διαρκώς αμφίδρομη και ειλικρινή επικοινωνία του κοινού αλλά και των μουσικών, μεταξύ τους και με την υψηλή Τέχνη.
Η βραδιά ξεκινά με το μπαρόκ Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε μι μείζονα, BWV 1042 του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ένα έργο με ιταλικές επιρροές. Συνεχίζεται με τη μεγαλειώδη Συμφωνία αρ.83 σε σολ ελάσσονα, Hob. I/83, του Γιόζεφ Χάυντν – μία από τις έξι συμφωνίες Του Παρισιού, η οποία έχει λάβει το προσωνύμιο Η Κότα, λόγω των παραγόμενων ήχων που αναπαριστούν την κίνηση του συμπαθούς πτηνού. Και ολοκληρώνεται με την εμβληματική Τέταρτη Συμφωνία του Γιοχάνες Μπραμς, απαύγασμα της ωριμότητάς του ως συμφωνικού συνθέτη.
Για μια ακόμα φορά ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με την Κ.Ο.Α., την αρχαιότερη Ορχήστρα της χώρας, αφιλοκερδώς, παραχωρώντας την αμοιβή του υπέρ των μεγάλων αναγκών της Ορχήστρας, ενώ τα έσοδα των συναυλιών δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από τα 20 ευρώ.

Μοιραστείτε την είδηση