Ξεκίνησε τη λειτουργία του το πάρκινγκ στη ΖΕΠ- Απέδωσαν καρπούς τα “μπιλιετάκια” που άφησε η Δημοτική Αστυνομία

2 Min Read

Τα προειδοποιητικά μπιλιετάκια της δημοτικής αστυνομίας φαίνεται πως απέδωσαν καρπούς, αφού αρκετά απο τα αυτοκίνητα που στάθμευαν επί του ποδηλατόδρομου που βρίσκεται μπροστά απο το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ παράνομα, σταθμεύουν πια στο νέο πάρκιγνκ του δήμου Κοζάνης. που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες τη λειτουργία του.

Στην αρχή της εβδομάδας η Δημοτική Αστυνομία ενημέρωσε τους οδηγούς για τη λειτουργία του νέου πάρκινγκ και για την περίοδο της προσαρμογής τους.

- Advertisement -

“Με ικανοποίηση βλέπουμε την ανταπόκριση των πολιτών στη χρήση του νέου πάρκινγκ στη ΖΕΠ και τη μείωση της παράνομης στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως επί του ποδηλατόδρομου” δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΕΠΕΠΟΚ Αρίων Ζιάμπρας.

Το πάρκινγκ είναι 94 θέσεων και κατασκευάστηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ απο την προηγούμενη δημοτική αρχή. Καθώς κατασκευάστηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ έπρεπε να λειτουργήσει μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, σε διαφορετική περίπτωση θα έπρπε να επιστραφούν τα χρήματα.

“Η δημοτική αρχή είχε και έχει σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις για την κατασκευή τέτοιων έργων σε σχέση με τη βιωσιμότητα και τη σκοπιμότητα τους. Το πως εντάσσονται τέτοια έργα και χρηματοδοτούνται με τέτοια ποσά είναι ένα μεγάλο θέμα” επισημαίνει ο κ. Ζιάμπρας και συμπληρώνει “μας έρχεται το πρόβλημα απο παλιά, αλλά καθώς η δημοτική αρχή έχει συνέχεια οφείλουμε να το λειτουργήσουμε”.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΕΠΟΚ θα λειτουργήσει το πάρκινγκ δωρεάν μέχρι και το Μάρτιο του 2017 και τότε θα ξανασυνεδριάσει για να αποφασίσει αν θα επιβάλλει ένα μικρό τέλος στάθμευσης, με τον κ. Ζιάμπρα να τονίζει “κρίθηκε ότι η πληρωμή απο την αρχή θα ήταν ανασταλτικός παράγοντας, λαμβάνοντας υπόψη το άναρχο καθεστώς στάθμευσης απο την έναρξη λειτουργίας της Περιφέρειας μέχρι και σήμερα”.

 

Σωκράτης Μουτίδης

 

Μοιραστείτε την είδηση