Ξεκινούν δειλά-δειλά οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού στο Δήμο Κοζάνης- Τι λέει ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ Ζήσης Μάρας για το σχεδιασμό των φετινών Λασσανείων

3 Min Read

Το πρόγραμμα των 39ων Λασσανείων  ετοιμάζει ο Δήμος Κοζάνης, το οποίο περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις. Όλα αυτά με πλήρη σεβασμό στους κανόνες υγιεινής και στα μέτρα περιορισμού της Covid-19.

«Το πρόγραμμα δεν έχει βγει ακόμη. Προσεγγίζουμε το καλοκαιρινό πρόγραμμα συνολικά όχι μόνο σε σχέση με τα Λασσάνεια, αλλά και με τις συναυλίες που έχουν διάφοροι καλλιτέχνες στους χώρους του δήμου, το τι τρέχει με τις θεατρικές παραστάσεις που είναι ήδη κλεισμένες, με τις εκδηλώσεις του ‘21 που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας, σε μια βάση που θα είμαστε όλοι ασφαλείς λόγω της πανδημίας που περνάμε» λέει, μιλώντας στο «Χ» ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ Ζήσης Μάρας.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Συναυλίες

Στις 14/07 έχει προγραμματιστεί η πρώτη συναυλία στο Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης με τους αδερφούς Τσαχουρίδη.

-Στις 24-25/07 Συνομωσία Κρουστών από το Ωδείο και την φιλαρμονική ΠΑΝΔΩΡΑ

-Στις αρχές του Σεπτέμβρη ο Δήμος Κοζάνης θα φιλοξενήσει στο υπαίθριο θέατρο μια μπάντα από τα Ιωάννινα, τους Villagers of Ioannina City, η οποία ενώνει την  παραδοσιακή με τη ροκ σκηνή.

«Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα πραγματοποιηθεί στο αρχοντικό Λασσάνη μια εικαστική έκθεση με θέμα τη Ζωή του Λασσάνη, όπως επίσης θα παρουσιαστεί και ένα video-clip της Πανδώρας που θα παρουσιάζει ιστορικά σημεία  της Κοζάνης” λέει ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ.

 Θεατρικές παραστάσεις και φεστιβάλ

Τόσο τον Ιούλιο, όσο και τον Αύγουστο οι πολίτες της Κοζάνης θα μπορούν να απολαύσουν πολλές θεατρικές παραστάσεις μεταξύ αυτών «Ο Μικρός Πρίγκιπας» με τον Θανάση Τσαλταμπάση, «Ο Συλλέκτης»,παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης,  «Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη» του Λάκη Λαζόπουλου κ.α.

-Έκθεση από το φωτογραφικό εργαστήριο στα μέσα Ιουνίου.

-Φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών της ευρύτερης περιοχής στην περιοχή του σταθμού, στα τέλη του καλοκαιριού.

Αθλητισμός

«Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (3/6) έχουμε σχεδιάσει, το επόμενο Σαββατοκύριακο, ποδηλατάδα, με εκκίνηση το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, πορεία προς τον Άργιλο και πίσω. Έχουμε στο μυαλό μας κάποια πρωταθλήματα 3on3 και κάποια camps, όμως θα κάνουμε ότι μας  επιτραπεί να κάνουμε. Πρέπει σε οτιδήποτε διοργανώνουμε να είμαστε πολλοί προσεκτικοί» επισημαίνει ο κ. Μάρας.

Τέλος, σημειώνει πως «υπάρχουν μεν πολλές προτάσεις, εξαιτίας όμως της ιδιαιτερότητας που έχει φέρει η πανδημία, υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για το τι μπορούμε να κάνουμε τι μπορεί να πραγματοποιηθεί. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα ισχύει αύριο».

 

Αργυρώ Ξανθοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση