«Ξεμπλοκάρει» η διαδικασία της κατασκευής δυο Κέντρων Υγείας σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα

2 Min Read

Προς τη δημιουργία δύο σύγχρονων Κέντρων Υγείας στην ΠΕ Κοζάνης, βρίσκεται η Περιφέρεια μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη στην Αθήνα, με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και τον Πρόεδρο του ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουβεξή. Τα δυο νέα Κέντρα Υγείας θα γίνουν στην Κοζάνη και στην Πτολεμαϊδα σε οικόπεδα που είναι ήδη χαρακτηρισμένα για τη συγκεκριμένη χρήση.

Όσον αφορά στην Κοζάνη, το οικόπεδο βρίσκεται στη Ζ.Ε.Π. απέναντι από το εργοστάσιο Κουκουτάρη. Όσον αφορά στην Πτολεμαϊδα, στο συγκεκριμένο οικόπεδο σήμερα δραστηριοποιείται επιχείρηση στάθμευσης αυτοκινήτων, στο τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Αμύντα – Μητροπολίτου Ιωακείμ – Πτολεμαϊων.

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, το κονδύλιο των 18 εκατομμυρίων για την ανέγερση των δυο τριώροφων κτιρίων ανέρχεται σε 18 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 10 εκατομμύρια θα είναι για το κτίριο της Κοζάνης και τα 8 εκατομμύρια για αυτό της Πτολεμαϊδας. «Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως τα οικόπεδα από το ΙΚΑ περιήλθαν στον ΕΦΚΑ και με την συνδρομή των κ. Χατζηδάκη και Τουφεξή το πρόβλημα λύνεται και προχωρούν οι διαδικασίες» ανέφερε ο κ. Κασαπίδης.

Να σημειωθεί πως εφόσον ολοκληρωθούν τα κτίρια, οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ από την πλ. Λασσάνη και τα ιατρεία της οδού Αριστοφάνους θα μεταφερθούν στο νέο κτίριο. Το ίδιο θα συμβεί και για τις υπηρεσίες της Πτολεμαϊδας.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση