Υδραυλικοί Κοζάνης: Έτσι θα εξοικονομήσετε ενέργεια το χειμώνα

2 Min Read

Ενόψει της επερχόμενης χειμερινής σεζόν, και με βάση τις εξελίξεις σε ότι αφορά τις τιμές της ενέργειας και όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σε υψηλά επίπεδα για τους καταναλωτές, θα θέλαμε μέσω της ανακοίνωσής μας να δώσουμε κάποιες τεχνικές συμβουλές προς το καταναλωτικό κοινό ώστε να μπορέσουν να εξοικονομήσουν όσο το δυνατό περισσότερη ενέργεια.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  

  1. Τακτική συντήρηση του συστήματος θέρμανσης και άμεση εφαρμογή χημικού καθαρισμού των δικτύων θέρμανσης, παρέμβαση η οποία δύναται να αποφέρει έως και 30% μείωση στην κατανάλωση.

Ειδικότερα για την πόλη της Κοζάνης με την χρήση του συστήματος Τηλεθέρμανσης με πλακοειδής εναλλάκτες (στοιχεία), η εφαρμογή του μέτρου αυτού κρίνεται απαραίτητη για την καλή απόδοση του συστήματος και των θερμαντικών σωμάτων κυρίως κατα την διάρκεια πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

  1. Τοποθέτηση θερμοστατικών κεφαλών σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, και δημόσια κτήρια, (υπνοδωμάτια,  αίθουσες διδασκαλίας, δημόσιες υπηρεσίες), αλλά  και σε χώρους όπου δεν υπάρχει θερμοστάτης για αυτονομία των χώρων.
  2. Αντικατάσταση μηχανικών θερμοστατών με ηλεκτρονικούς θερμοστάτες.
  3. Σε όποια δίκτυα εγκαταστάσεων θέρμανσης, οι σωληνώσεις βρίσκονται σε εξωτερικούς ή κοινόχρηστους χώρους τότε θα πρέπει οι καταναλωτές να μεριμνήσουν για πολύ καλή μόνωση αυτών ενόψει και του χειμώνα.
  4. Απομόνωση χώρων που δεν χρησιμοποιούνται.
  5. Απαγορεύεται το σκέπασμα- κάλυψη των θερμαντικών  σωμάτων.
  6. Ρύθμιση θερμοστάτη σε σταθερή θερμοκρασία και δεν μειώνουμε την θερμοκρασία περισσότερο από 2-3 βαθμούς όταν απουσιάζουμε από το σπίτι. ‘Όχι μεγάλες αυξομειώσεις.

 

Για την ομαλή λειτουργία των συστημάτων να απευθύνεστε πάντα σε αδειοδοτημένους τεχνίτες Υδραυλικούς.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                                                                    Ο                                                 Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                        ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΩΛΙΑΣ             ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΖΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε την είδηση