Υπεγράφη η σύμβαση για την αναβάθμιση και επέκταση του Τιάλειου Γηροκομείου από το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη

4 Min Read

Υπεγράφη από το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου αναβάθμισης της υπάρχουσας πτέρυγας και κατασκευής νέας στο Τιάλειο Γηροκομείο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρου Καρυπίδη.
Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους 18 μήνες.
«Μια σπουδαία μέρα η σημερινή καθώς υλοποιείται η δέσμευση μας για εκτέλεση ενός έργου μεγάλης αξίας για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Είναι ηθική μας υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και να φροντίσουμε να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διαβίωση τους» ανέφερε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης ο οποίος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη για τη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ, τον Μητροπολίτη κ. Παύλο και το σύνολο των ανθρώπων της Μητρόπολης για την καθοδήγηση και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Την ικανοποίηση τους για την υπογραφή της σύμβασης εξέφρασαν σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης.
Η σύμβαση του έργου ανέρχεται σε 1,42εκ. ευρώ + Φ.Π.Α.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ
H Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Κοζάνης, βρίσκεται στο 2ο χλμ της Ε.Ο. Κοζάνης-Καστοριάς, Εκτός Σχεδίου Πόλεως Κοζάνης, σε γήπεδο έκτασης 14.390,25 μ2.
Η συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται σε ημιαστική περιοχή και υπάρχει το κατάλληλο εθνικό οδικό δίκτυο το οποίο διέρχεται ακριβώς μπροστά από το όριο του γηπέδου.
Το υπάρχον κτηριακό συγκρότημα αποτελείται από:
1. Πτέρυγα Α’ εμβαδού κάλυψης 633,41 μ²
2. Πτέρυγα Β’ εμβαδού κάλυψης 477,78 μ2
3. Κηροπλαστείο εμβαδού κάλυψης 241,84 μ2
4. Ναός εμβαδού κάλυψης 146,57 μ2
5. Αποθήκη εμβαδού κάλυψης 38,54 μ2 .
Η προτεινόμενη Πράξη αφορά αναβάθμιση υφιστάμενης δομής που λειτουργεί από το 1970 (ΦΕΚ ΙΔΡΥΣΗΣ 830/1970) και συγκεκριμένα:
1. Αναμόρφωση – αναβάθμιση της υπάρχουσας Πτέρυγας Β’, ώστε να υποστεί μία γενική και ουσιαστική λειτουργική, τεχνική και αισθητική αναβάθμιση, τόσο εξωτερικώς όσο κι εσωτερικώς, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία που αφορά τόσο στην λειτουργία τέτοιων Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων όσο και στον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων
2. Tην Κατασκευή της νέας πτέρυγας σε τμήμα του υπάρχοντος γηπέδου, η οποία θα είναι διόροφο κτίριο με υπόγειο και
3. Σε όλες τις απαραίτητες διαμορφώσεις του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου, ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργική η δραστηριότητα που αναπτύσσεται στο γήπεδο. Με τις επεμβάσεις που προτείνονται θα δημιουργηθεί μια πρότυπη βιοκλιματική Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

- Advertisement -

Η νέα πτέρυγα θα ακολουθεί τις σύγχρονες προδιαγραφές ενός κέντρου Μ.Φ.Η – Μ.Κ. και παράλληλα θα ακολουθεί και τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Οι παρεμβάσεις και κατασκευές αποσκοπούν στην αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό της Πτέρυγας ‘Β’ , την κατασκευή Νέας Πτέρυγας και παράλληλα την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου των κτισμάτων εντός του γηπέδου. Ο σχεδιασμός των προαναφερθέντων, λαμβάνει υπόψη το λειτουργικό σκοπό των εγκαταστάσεων για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων, στοχεύοντας σε εντελώς σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη των κοινωνικών παροχών της πόλης της Κοζάνης αλλά και ευρύτερα.

Μοιραστείτε την είδηση