Υπέροχες διακοπές με το νεογέννητο μωρό σας

3 Min Read

Οι διακοπές μπορεί να είναι μια μεγάλη ευκαιρία να περάσετε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι και μια πρόκληση όταν έχετε ένα νεογέννητο μωρό.

Όταν βρισκόμαστε σε διακοπές, συχνά θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι και τα μωρά μας διασκεδάζουν. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας διασκεδάζει, αλλά και ότι παραμένει ασφαλές;

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να περάσετε υπέροχες διακοπές με το νεογέννητο μωρό σας.

Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας είναι έτοιμο

Αν σκοπεύετε να φύγετε με νεογέννητο, βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο (περίπου έξι εβδομάδων). Αν σκοπεύετε να θηλάσετε, βεβαιωθείτε ότι η παροχή γάλακτος έχει έρθει καλά πριν φύγετε.

Επιλέξτε ένα μέρος κοντά στο σπίτι σας

Εάν πρέπει να πάτε στο εξωτερικό με ένα μωρό κάτω των έξι μηνών, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν πολλές πτήσεις επιστροφής στο Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ακόμα και αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να μείνετε σε ακριβά θέρετρα με φαγητό και ποτά all inclusive, προσπαθήστε να επιλέξετε κάποιο μέρος αρκετά κοντά ώστε να μην υπάρχουν μεγάλα ταξίδια – και βεβαιωθείτε ότι όλες οι μεταφορές μεταξύ αεροδρομίων ή λιμανιών γίνονται μέσω ξηράς και όχι μέσω θαλάσσης, αν είναι δυνατόν (ώστε να μην χρειάζεται να περάσουν από συνοριακούς ελέγχους).

Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας είναι ασφαλές

Εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο ή τρένο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Για παράδειγμα, αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο με το μωρό σας ηλικίας κάτω των δύο μηνών, τότε θα χρειαστεί το δικό του κάθισμα (ή θα ταξιδέψει στην αγκαλιά κάποιου άλλου). Αν ταξιδεύετε με τρένο, τότε είναι σημαντικό να μην ενοχλεί τους άλλους επιβάτες που μπορεί να κοιμούνται ή να εργάζονται.

Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας αισθάνεται άνετα

Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, τότε είναι σημαντικό να έχετε ετοιμάσει όλα όσα χρειάζεστε εκ των προτέρων, ώστε να μην καταλήξετε να τρέχετε να βρείτε πράγματα την τελευταία στιγμή! Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας είναι άνετα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ώστε να μην γκρινιάζει ή αναστατώνεται από το θόρυβο ή την κίνηση.

Επίσης βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα πριν φύγετε:

Τσάντες με πάνες (μερικές συσκευασμένες για κάθε μέρα είναι προτιμότερες από το να έχετε πολλές στο σπίτι)

Στρώμα αλλαγής, μαντηλάκια, σαλιάρες https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/bibs-burps/  και πάντες κούνιας https://www.tinytoes.gr/product-category/linen/pillows-bumpers/

Μπουκάλια, φόρμουλα και αποστειρωτής (αν χρειάζεται)

Βρεφικές τροφές (ή μητρικό γάλα αν θηλάζετε) – αρκετά για το ταξίδι σας, καθώς και μια επείγουσα προμήθεια σε περίπτωση καθυστερήσεων ή ακύρωσης πτήσης.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση