Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων η διεξαγωγή άτυπου δημοψηφίσματος στην Τ.Κ. Μεσσιανής, με το ερώτημα της «συνέχισης (ΝΑΙ ή ΟΧΙ) με δικαστικό αγώνα ενάντια στην κοπή του δάσους;»

2 Min Read

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη μαραθώνια συνεδρίαση (η απόφαση πάρθηκε στις 2:40 μετά τα μεσάνυχτα!) του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων της Πέμπτης 15 Απριλίου 2021, με ψήφους είκοσι (20) ΥΠΕΡ, μιας (1) ΚΑΤΑ και μιας (1) ΛΕΥΚΗΣ, η κοινή πρόταση του δημάρχου και των τριών παρατάξεων (ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ), να τεθεί στην Τ.Κ. Μεσσιανής το θέμα λήψης απόφασης «συμβουλευτικού χαρακτήρα» με άτυπο δημοψήφισμα για το δάσος της Μεσσιανής, που στη συνέχεια θα διαβιβαστεί για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με την πρόταση συντάχτηκε και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μεσσιανής Κώστας Γ. Κωνσταντινίδης.

- Advertisement -

ΥΠΕΡ της πρότασης ψήφισαν οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι των τριών παρατάξεων που έκαναν την πρόταση, πλην του συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργου Παναγιωτούλα που ψήφισε ΚΑΤΑ, επεξηγώντας ότι ψηφίζει ενάντια στην κοπή του δάσους της Μεσσιανής. ΥΠΕΡ ψήφισε και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Δημήτρης Ζάκης, ενώ στις 20 ψήφους ΥΠΕΡ προσμετρήθηκε και η ψήφος του προέδρου της Τ.Κ. Μεσσιανής. ΛΕΥΚΟ – «όχι στην καταστροφή του δάσους» ψήφισε ο επικεφαλής της παράταξης της  Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γεωργακόπουλος (απουσίαζε από την ψηφοφορία ο έτερος σύμβουλος της Λ.Σ. Αστέριος Νάκας).

Σχετικά με τα διαδικαστικά, προτάθηκε -όπως προαναφέραμε- ο τρόπος λήψης απόφασης με τη διεξαγωγή άτυπου δημοψηφίσματος («δίκην δημοψηφίσματος» κατά τον πρόεδρο του ΔΣ) για τους κατοίκους της Μεσσιανής, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου 2021. Το «δημοψήφισμα» θα περιλαμβάνει ψηφοδέλτιο με το ερώτημα: «Να συνεχίσουμε με δικαστικό αγώνα ενάντια στην κοπή του δάσους της Μεσσιανής;», με δυνατότητα επιλογής του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ. Επιπλέον θα υπάρχει και δεύτερο ψηφοδέλτιο για την επιλογή της ΛΕΥΚΗΣ ψήφου.

Τέλος, αποφασίστηκε ακόμη το «δημοψήφισμα» να διεξαχθεί με εφορευτική επιτροπή  έναν δικηγόρο και δύο υπαλλήλους του Δήμου Σερβίων, καθώς και δύο αναπληρωματικούς.

Γ.Μ./mikrovalto.gr

Μοιραστείτε την είδηση