Υπεύθυνοι οι πολίτες να ξεχορταριάζουν τα οικόπεδα – Πρόστιμα για όσους δεν ακολουθούν τη νομοθεσία

2 Min Read

Υπεύθυνοι για τον καθαρισμό απο κάθε είδους σκουπίδια εντός των ορίων των οικοπέδων τους είναι αποκλειστικά οι ιδιοκτήτες αυτών, όπως ορίζει ρητά και κατηγορηματικά η νομοθεσία που προβλέπει και πρόστιμα για τους παραβάτες που δεν θα συμμορφωθούν.
«Όταν υπάρχουν καταγγελίες απο περίοικους, η υπηρεσία υποχρεούται να ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες που μέσα σε 20 μέρες οφείλουν να τα καθαρίσουν» τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων Γιάννης Γρηγοριάδης.
Σε περίπτωση που δεν τα καθαρίσουν οι ίδιοι η υπηρεσία καθαρίζει το χώρο και στέλνει στον ιδιοκτήτη το λογαριασμό.
Μαζί με το λογαριασμό, όμως, έρχεται και πρόστιμο 50 λεπτά ανα τετραγωνικό μέτρο και υποβάλλεται μήνυση με το άρθρο 433 του ποινικού κώδικα. Σύμφωνα με τους αντιδημάρχους Γ. Γρηγοριάδη και Τ. Πουτακίδη οι δημότες της Κοζάνης έχουν ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.
Τις προσεχείς μέρες Δήμος Κοζάνης, Δασαρχείο και Πυροσβεστική θα προχωρήσουν σε παρεμβάσεις στα περιαστικά δάση, προκειμένου να καθαριστούν.
«Η πρόληψη και η εγρήγορση πρέπει να είναι καθημερινή υπόθεση. Δυστυχώς πρέπει να συμβεί κάτι για να πάρουμε τα μέτρα μας» λέει ο κ. Πουτακίδης που επισημαίνει ότι η μέριμνα του δήμου αφορά κυρίως στα περιαστικά δάση.
Σωκράτης Μουτίδης

4 συνημμένα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση