Υπό βροχή οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Κοζάνη

2 Min Read

Με την καθιερωμένη παρέλαση που έγινε υπό βροχή στην οδό Παύλου Μελά κορυφώθηκαν στην Κοζάνη οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ. Στις 11 το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε στην κεντρική πλατεία η επιμνημόσυνη δέηση και έγινε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα μας. Είναι βαριά η ευθύνη αυτής της κληρονομιάς, ώστε να εδραιώσουμε τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη και όλοι μαζί να πορευτούμε ενωμένοι στο αύριο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

- Advertisement -

«Το ζητούμενο δεν είναι να στεκόμαστε στις δάφνες του παρελθόντος, αλλά σήμερα να είμαστε εξίσου δημιουργικοί, για να βαδίσουμε στο μέλλον με αυτοπεποίθηση» τόνισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης

Ο βουλευτής Θέμης Μουμουλίδης αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ο ρόλος των γυναικών εκείνη την περίοδο, τονίζοντας ότι τους αξίζει ιδιαίτερη μνεία, ενώ ο βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης επισήμανε ότι «τον επίλογο του έπους του ‘40 ακόμα δεν τον έχουμε γράψει.  Μένει να κλείσουμε το κεφάλαιο με την αναγνώριση,  ταυτοποίηση και τον ενταφιασμών των άταφων νεκρών ηρώων».

«Εμείς σήμερα δίνουμε έναν άλλο αγώνα, όμως είναι σίγουρο ότι με την παρακαταθήκη του γένους μας θα βγούμε νικητές» δήλωσε ο Γιώργος Δακής.

 

Μοιραστείτε την είδηση