Υποχρεωτική η προσχολική εκπαίδευση και στο δήμο Κοζάνης

1 Min Read

Περίπου 300 νήπια και προνήπια που δεν είχαν εγγραφεί την προηγούμενη χρονιά στα δημόσια νηπιαγωγεία εντός των ορίων του δήμου Κοζάνης θα μπορούν από τη νέα σχολική χρονιά να εγγραφούν, όπως αποφάσισε η τριμερής επιτροπή του Δήμου.

Δήμος Κοζάνης, πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σύλλογος εκπαιδευτικών αποφάσισαν κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της επιτροπής, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, πως βάσει των διαθέσιμων αιθουσών, δημοσίων και ενοικιαζόμενων και την αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό είδαν πως είναι εφικτή η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και στο δήμο Κοζάνης.

«Μοναδικό μας θέμα ήταν η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Κοζάνης. Ο διευθυντής α/θμιας πρότεινε την εφαρμογή στα σχολεία της Κοζάνης, ο δήμαρχος Κοζάνης πρότεινε την προαιρετική φοίτηση των προνηπίων και ο σύλλογος εκπαιδευτικών α/θμιας πρότεινε για διδακτικούς και εκπαιδευτικούς λόγους και σύμφωνα με την απόφαση της ΔΟΕ την εφαρμογή του μέτρου» ανέφερε ο Αθανάσιος Κωτούλας, πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κοζάνης.

«Εμείς ζητάμε 14χρονη δημόσια εκπαίδευση και την εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου σε όλη την επικράτεια» επισημαίνει ο κ. Κωτούλας.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση