Υπογράφουν με τη ΔΕΗ οι τηλεθερμάνσεις της περιοχής

1 Min Read

Χωρίς υπογεγραμμένες συμβάσεις για παροχή θερμικής ενέργειας βρίσκονται από το 2012 οι τηλεθερμάνσεις Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Μεγαλόπολης. Η δε Τηλεθέρμανση Αμυνταίου δεν είχε υπογράψει σύμβαση ποτέ έως σήμερα.

Στο τελευταίο διοικητικό της συμβούλιο, η ΔΕΗ Α.Ε. αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων, δίνοντας παράλληλα στους δήμους τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. «Εμείς ως ΔΕΤΕΠΑ είχαμε ένας χρέος 850 χιλιάδες ευρώ από την κατασκευή, το οποίο το βάλαμε σε τάξη στη νέα σύμβαση, ενώ λύνεται και το λογιστικό πρόβλημα και μένουμε στην ίδια τιμή χρέωσης. Δεν έχουμε κάνει καμία αύξηση από το 2008» λέει ο Ευθύμιος Χαριτίδης, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Αμυνταίου. Η οφειλή της ΔΕΤΕΠΑ έχει να κάνει με τη μετασκευή των μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου και η ΔΕΗ συμφώνησε στη μη καταβολή τόκων υπερημερίας.

- Advertisement -

Όσο για την Τηλεθέρμανση Κοζάνης, σύμφωνα με τον Λ. Ιωαννίδη, παράλληλα με την εκκρεμότητα της σύμβασης γίνεται διαπραγμάτευση και μια οφειλής της ΔΕΥΑΚ για μια περίοδο που έκαιγε πετρέλαιο, λόγω βλάβης στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. «Είναι προς όφελος της επιχείρησης και των πολιτών να υπάρχει σύμβαση με τη ΔΕΗ» ξεκαθαρίζει ο κ. Ιωαννίδης.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση