Υποψήφια ευρωβουλεύτρια με το ΠΑΣΟΚ Η Όλγα Μαρκογιαννάκη

2 Min Read

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της

Στην μάχη των ευρωεκλογών στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη «ρίχνεται» η Όλγα Μαρκογιαννάκη, η οποία ανακοινώθηκε και επίσημα από το ΠΑΣΟΚ ως μια από αυτές/αυτούς που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο. 

Η μηχανικός από την Κοζάνη, η οποία είναι μέλος στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ έχει μεταπτυχιακό από το Columbia της Νέας Υόρκης και είναι συν-ιδρύτρια νεοφυούς επιχείρησης που έχει αναπτύξει καινοτόμα εργαλεία για την πρόβλεψη της συμπεριφοράς κτιρίων και υποδομών μετά από φυσικές καταστροφές καθώς και τεχνοβλαστού (spin-off) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Από τα φοιτητικά της χρόνια ήταν στέλεχος της ΠΑΣΠ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Από το 2022 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Είναι εκλεγμένη Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος.

Η ίδια με ανακοίνωση της την Τρίτη ευχαρίστησε το Νίκο Ανδρουλάκη και μίλησε για μια κρίσιμη μάχη για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Στη χώρα μας, η ακρίβεια δοκιμάζει τις αντοχές κάθε ελληνικού νοικοκυριού. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και αφήνει το σημάδι της σε ζωές, περιβάλλον και περιουσίες. Ενώ, το Κράτος Δικαίου παραβιάζεται συστηματικά, από τις υποκλοπές έως το έγκλημα των Τεμπών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απομακρυνθεί από τους πολίτες της, που νιώθουν απομονωμένοι και μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Η ακροδεξιά αυξάνει τις δυνάμεις της με ψέματα και λαϊκισμό, απειλώντας τις αξίες και τις αρχές της Δημοκρατίας.

Στις 9 Ιουνίου δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για την Ελλάδα και την Ευρώπη της ευημερίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της δημοκρατίας. Δίνουμε μία μάχη της γενιάς μας, για τις ζωές μας, για τις ζωές των παιδιών μας».

Μοιραστείτε την είδηση