Υπόθεση Ορμπάν

2 Min Read

«Τρέχουμε» στο πανεπιστήμιο ένα πρόγραμμα για την εκπαίδευση μεταναστών και προσφύγων στις βασικές δεξιότητες. Βασικός εταίρος του προγράμματος είναι το Central European University της Βουδαπέστης, ένα σημαντικό πανεπιστήμιο, το οποίο βρέθηκε εδώ και αρκετό καιρό στο στόχαστρο του Ορμπάν.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Ορμπάν και η κυβέρνησή του ψήφισαν έναν εξοντωτικό νόμο που επιβάλλει 25% φορολογία σε όσους «τρέχουν» προγράμματα για μετανάστες, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να περιορίσει τη μετανάστευση. Ο Ορμπάν τα ‘χει βάλει με τον Τζορτζ Σόρος, ιδρυτή μεταξύ άλλων και αυτού του Πανεπιστημίου, ενώ ο συγκεκριμένος νόμος για τη φορολόγηση λέγεται «Σταματήστε τον Σόρος». Το άλλο θύμα του Ορμπάν είναι οι σπουδές σε θέματα φύλου, τις οποίες θεωρεί προφανώς μη απαραίτητες και εκτιμά πως πρέπει να καταργηθούν από τα προγράμματα σπουδών των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων της χώρας του.
Αυτά είναι λίγα μόνο από τα όσα ο «πολύς» Ορμπάν επεξεργάζεται προκειμένου να επιβάλλει τις ακραίες απόψεις του στην Ουγγαρία. Αποτελούν μερικούς από τους λόγους για τους οποίους η Ευρώπη κάνοντας χρήση του άρθρου 7 της Λισσαβόνας, πήρε απόφαση να του επιβάλλει κυρώσεις. Δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο θα καμφθεί η ακραία πολιτική του, είναι σίγουρο, όμως, ότι οι υπόλοιποι οφείλουμε να πάρουμε θέση.

Ιωάννα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση