Ζήσης Μάρας: H πρόταση για μελέτη σκοπιμότητας ενός νέου νοσοκομείου θεωρώ πως βρίσκει την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνους

2 Min Read
Στο δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης Δευτέρας κυριάρχησε ως θέμα συζήτησης η κατάσταση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης. Μετά από 7 μήνες υγειονομικής κρίσης τα χρόνια και δυσεπίλυτα προβλήματα του νοσοκομείου της πόλης μας παραμένουν και μεγεθύνονται.
Πολλοί από εμάς βιώσαμε στον ευρύτερο κύκλο ,ή και ιδιαίτερα κοντά μας, καταστάσεις δύσκολες, που μας δημιουργούν έντονο συναίσθημα ανασφάλειας. Αν είχαν επιλυθεί τα ζητήματα εξάλλου, δεν θα παραμέναμε σε αυτά, αλλά θα εστιάζαμε στο γενικότερο κλίμα της πρόληψης έναντι της COVID-19 και στις έντονες παρενέργειές της στην οικονομία και στην ψυχολογία της κοινότητας.
Το Γ.Ν.Κοζάνης «Μαμάτσειο» δεν καλύπτει βασικές ανάγκες περίθαλψης και η αυταπάρνηση του ελλιπούς προσωπικού του σώζει ό,τι σώζεται. Η ΜΕΘ παραμένει κλειστή, η προκήρυξη και πλήρωση θέσεων εντατικολόγων αποτελεί γόρδιο δεσμό, ενώ και άλλες βασικές κλινικές, όπως η ορθοπεδική και η ουρολογική, υπολειτουργούν.
Οι αριθμοί με τον όγκο περιστατικών κορωνοϊού που δέχεται το Μαμάτσειο- υπερπολλαπλάσια από νοσοκομεία αναφοράς ,λόγω θέσης και ακτίνας υποδοχής- είναι ξεκάθαροι και αποτελούν επιχείρημα για τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθηθεί.
Η πρόταση του δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα για την επιτακτική ανάγκη πραγματοποίησης μίας μελέτης κόστους-οφέλους για την κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου στον κόμβο της Εγνατίας οδού και του κάθετου άξονα Λαρίσης-Φλώρινας θεωρώ πως βρίσκει την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνους. Ένα νέο νοσοκομείο- δεν με απασχολεί αν θα ονομαστεί γενικό, περιφερειακό ή διαγαλαξιακό- με σύγχρονες υποδομές, με εύκολη πρόσβαση και δυνατότητα στάθμευσης, αλλά κυρίως στελεχωμένο ορθολογικά και με σοβαρό σχεδιασμό θα προσδώσει την ιατρική φροντίδα που αξίζει στην τόσο ταλαιπωρημένη και δοκιμαζόμενη περιοχή μας.
Θεωρώ ειλικρινά πως πρέπει να διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να δοθεί η ορθότερη λύση σε ένα φλέγον ζήτημα υγείας, μακριά από χρωματισμούς, άγονες αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες.
Ήρθε η ώρα για ΛΥΣΗ κι όχι για placebo!
Ο Ζήσης Μάρας είναι δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης και Πρόεδρος του ΟΑΠΝ
Μοιραστείτε την είδηση