10% αύξηση στην τηλεθέρμανση και καμιά αλλαγή σε ύδρευση-αποχέτευση η πρόταση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο

1 Min Read

10% αύξηση στην τηλεθέρμανση και καμιά αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική  σε ύδρευση-αποχέτευση για το 2023 θα είναι  η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του οργάνου, το βράδυ της Τρίτης.

Μια πρόταση, που απέχει πολύ από την εισήγηση της υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ, που ζητούσε μεσοσταθμική αύξηση του κόστους  τιμολογίου Ύδρευσης -Αποχέτευσης, για τους καταναλωτές της πόλης της Κοζάνης σε 32,95% και για τα Τοπικά Διαμερίσματα σε 44,65% και αύξηση στο τιμολόγιο της τηλεθέρμανσης κατά 67,19%.

Το θέμα που προκύπτει είναι πως η συγκεκριμένη πρόταση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ δεν δείχνει ικανή να καλύψει το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης για το 2023, με το ενδεχόμενο συσσώρευσης νέων ζημιών να είναι πολύ πιθανό, αν δεν υπάρχει κάποιου είδους χρηματοδότηση μετά από πολιτική παρέμβαση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2021 η ζημιά της ΔΕΥΑΚ έφτασε τα 10εκ. ευρώ ενώ αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία του 2022, που ήταν μια εξίσου, τουλάχιστον, δύσκολη χρονιά, για τα οικονομικά της επιχείρησης.

To θέμα θα συζητηθεί στις αρχές του νέου έτους στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.

Γιάννης Κωσταρέλλας

Εκρηκτική η κατάσταση στα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ- Αυξήσεις φωτιά για το 2023 προτείνει η υπηρεσία

Μοιραστείτε την είδηση