13η στον κόσμο η ομάδα Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Βάζει πλώρη για τον επόμενο διαγωνισμό στη Γαλλία

2 Min Read

Η 24ωρη καθυστέρηση άφιξης στην Ταϊλάνδη, λόγω του αεροπλάνου που τους μετέφερε και μια τεχνική βλάβη στον υπολογιστή τους, κόστισε στην ομάδα Hyperion Robotics του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μια θέση μέσα στη δεκάδα των καλύτερων ομάδων του κόσμου στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής.
Η ομάδα που εκπροσώπησε τα πανεπιστήμια της χώρας μας στην κατηγορία κατετάγη 13η στη γενική κατάταξη.
«Είναι η τρίτη φορά που η ομάδα μας εκπροσώπησε το πανεπιστήμιο και τη χώρα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έναν διαγωνισμό που συμμετέχουν 60 χώρες του κόσμου σε όλες τις κατηγορίες από δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο. Στον τομέα των κολλεγίων συμμετείχαν 22 ομάδες και η ομάδα μας κατέκτησε την 13η θέση» λέει ο αρχηγός Αντώνης Χατζησάββας.
Η ομάδα ταξίδεψε για την Ταϊλάνδη από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μόσχας, όμως λόγω καθυστέρησης, η πτήση για Ταϊλάνδη χάθηκε κι έτσι τα μέλη της Hyperion Robotics διανυκτέρευσαν στη Μόσχα και έφτασαν στην Ταϊλάνδη τη δεύτερη μέρα του διαγωνισμού, με αποτέλεσμα να μην γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στο ρομπότ.
«Όταν έφτασε η ώρα να διαγωνιστούμε, λόγω κάποιων προβλημάτων στους υπολογιστές, καθυστερήσαμε και τη δεύτερη μόνο μέρα καταφέραμε να τρέξουμε στα δύο από τα πέντε run» λέει η προγραμματίστρια Ακριβή Χασχατζή.
Ήταν η τρίτη φορά που η ομάδα διαγωνίστηκε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα με ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό φέτος, λόγω της μεγάλης οικονομικής στήριξης που είχαν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες από τα πανεπιστήμια και τους χορηγούς τους.
Ο κατασκευαστής Χρήστος Χασχατζής είδε πολύπλοκες κατασκευές από τις άλλες ομάδες, αλλά «παρ’ όλα αυτά η δική μας κατασκευή κατάφερε να αντεπεξέλθει», όπως επισημαίνει.
Σειρά τώρα έχει ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός Eurobot με την ομάδα να έχει ήδη ξεκινήσει προετοιμασία. «Από ‘δω και πέρα κοιτάμε το διαγωνισμό στη Γαλλία. Έχουμε αρχίσει ήδη το ρομπότ και τους μηχανισμούς, για να καταφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε» λέει ο μηχανολόγος της ομάδας Γιώργος Φράγκος.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση